elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Plens extraordinaris en l’Ajuntament de Dénia

Plens extraordinaris en l’Ajuntament de Dénia
  MÉS FOTOS
  Plens extraordinaris en l’Ajuntament de Dénia - (foto 2)
  Plens extraordinaris en l’Ajuntament de Dénia - (foto 3)
  Plens extraordinaris en l’Ajuntament de Dénia - (foto 4)
  Plens extraordinaris en l’Ajuntament de Dénia - (foto 5)
  Plens extraordinaris en l’Ajuntament de Dénia - (foto 6)

  Hui s’han celebrat a l’ajuntament de Dénia dos plens extraordinaris. El primer amb un únic punt: el sorteig de membres de les meses electorals per a les eleccions generals del 23 de juliol.

  A partir de demà dissabte es notificarà a les persones interessades la seua selecció com a membres de mesa electoral. A més, el dia 19 de juliol, a les 19 hores, en el Centre Social, es convocarà als components de les meses a una reunió informativa per a facilitar-los dades i informació sobre les funcions que hauran d’exercir durant la jornada electoral.

  En este procés electoral a Corts Generals només poden votar les persones espanyoles majors d’edat inscrites en el cens electoral, tant residents a Espanya com en el estranger. Així, a Dénia, el 23 de juliol pròxim podran votar, segons dades del cens electoral, un total de 29.801 persones: 28.073 residents a Espanya i 1.728 amb residència permanent a l’estranger. Al terme municipal s’hi instal·laran 49 meses electorals: 46 a Dénia, 2 a la Xara i una a Jesús Pobre.

  En el ple extraordinari celebrat hui s’ha informat que, igual que en les passades eleccions, hi haurà a Dénia tres col·legis electorals –els ubicats en la residència de Santa Llúcia, l’hospital de la Pedrera i al Centre de Salut de Joan Fuster- on, seguint les mesures Covid, els membres de les meses electorals i apoderats hauran de portar mascareta durant tota la jornada i les persones que vagen a votar se l’hauran de posar mentre romanguen en el recinte. L’ajuntament facilitarà les mascaretes a l’entrada dels col·legis. Així mateix, s’ha recordat que el col·legi electoral de l’estació d’FGV (passeig Saladar, 126) ha passat al teatre-auditori del Centre Social (c. Calderón, 4, porta esquerra), degut a la posada en marxa del servei de TRAM Dénia-Alacant.

  Nomenaments i atribucions

  En el segon plenari s’ha donat compte dels escrits de constitució dels grups polítics i de designació dels seus portaveus i dels decrets d’Alcaldia de nomenament de tinences d’alcaldia, nomenament de membres de la Junta de Govern Local; de delegació d’atribucions de l’alcaldia en la Junta de Govern Local i el de delegació d’atribucions de l’alcaldia en membres de la Corporació.

  A més, l’orde del dia incloïa la votació dels punts següents:

  • Càrrecs electius a exercir en règim de dedicació exclusiva i parcial i fixació de les retribucions corresponents i de les indemnitzacions i dietes de la resta de membres de la corporació, aprovat per majoria amb els vots afirmatius de PSPV i Compromís i els vots negatius del grups Gent de Dénia, Vox i Partit Popular.
  • Creació i composició de les comissions informatives permanents, aprovat per unanimitat.
  • Periodicitat de les sessions dels òrgans de govern i comissions informatives, aprovat per majoria amb els vots de PSPV, Compromís, Vox i Gent de Dénia i el vot en contra del Partit Popular.
  • Número, característiques i retribucions del personal eventual, aprovat amb el vot favorable de PSPV i Compromís, els vots en contra de Partit Popular i Vox i l’abstenció de Gent de Dénia.

  Tota aquesta informació relativa a la nova Corporació municipal podrà ser consultada en breu en el Portal de Transparència de l’Ajuntament de Dénia.

  Pujar