elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les obres del solar de l’antic ambulatori, en marxa

Les obres del solar de l’antic ambulatori, en marxa
  MÉS FOTOS
  Les obres del solar de l’antic ambulatori, en marxa - (foto 2)

  Les obres de creació d’una plaça nova en el solar de l’antic ambulatori han començat hui, dia en què s’ha signat l’acta de replanteig i inici d’obra. Els treballs van ser adjudicats definitivament en la Junta de Govern Local del 2 de novembre passat a l’empresa Construcciones Porticada, S.L., pel preu de 938.871, 13 euros, IVA inclòs. Un cost emmarcat en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que finança la Unió Europea amb els fons NextGeneration EU. El termini d’execució de les obres és de 4 mesos.

  Segons ha explicat la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, el primer que s’està fent al solar són les cales per a vore les característiques del terreny i programar els treballs. La regidoria espera que no haja cap contratemps i els terminis “d’una actuació tan esperada” puguen complir-se sense problema.

  La plaça nova

  El projecte de la nova plaça ha sigut redactat per l’arquitecte Carlos Chacón Pérez, de l’estudi d’arquitectura DVCH DevillarChacón Arquitectos, i té com a objectius la renovació del paisatge urbà, el foment del nivell de socialització ciutadana, l’augment de l’activitat de vianants en les zones de comerç tradicional i tornar a la ciutadania part de la ciutat, creant zones de passeig i esbarjo.

  S’ha dissenyat l’espai en un anell perifèric poblat d’espècies que s’adapten bé a la climatologia local i un altre anell central delimitat amb pèrgoles que sostenen cables tensats sobre els quals desplegar tendals que donen ombra. Esta part central serà de terra compactada i ben drenada i l’anell perimetral s’equiparà amb paviment de llamborda local i bancs de formigó. La proposta incorpora a la nova plaça el carrer de l’Estació, eliminant-hi l’estacionament de vehicles i prioritzant les condicions de mobilitat de vianants i bicicletes.

  Vegetació, àrees de jocs infantils i un escenari o pòdium en la part sud del solar, que recau en el carrer de Calderón, completen el projecte. La vegetació projectada es basa en plantes enfiladisses i alguns arbres i envaeix la zona de passeig perimetral generant ombres, aromes, frescor i color. És una vegetació de baix consum d’aigua, d’espècies mediterrànies de clima temperat i amb un baix manteniment.

  L’Ajuntament de Dénia va adquirir el solar de l'antic ambulatori del carrer Campo a desembre de 2018. Al mes de febrer de 2019, el Consistori va condicionar la parcel·la perquè la poguera gaudir la ciutadania. El projecte per a crear una zona verda en l'antic solar de l’ambulatori va ser el guanyador d'una consulta pública realitzada a la ciutadania en 2020, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana, per a conéixer les preferències quant al disseny i usos d’este espai. Una vegada decidit l’ús del solar, es va convocar un concurs de projectes de disseny per a ordenar l’espai, que va guanyar l’arquitecte Carlos Chacón Pérez.

  Pujar