elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Jornades de neteja submarina Busseig pel medi ambient

Jornades de neteja submarina Busseig pel medi ambient
  • Dissabte 3 i diumenge 4 de juny de 2023

Este cap de setmana, l'Ajuntament de Dénia organitza dos jornades de neteja submarina en què participen 50 persones voluntàries, treballadores de l’empresa INDRA.

L’activitat forma part del projecte “Busseig pel medi ambient” sense ànim de lucre que l’empresa INDRA desenvolupa en diferents punts de la geografia espanyola, com ara Dénia o Formentera, i que té com a objectiu la lluita contra la degradació de les nostres costes.

Des del Servei Ambiental Marí i de Pesca de l’Ajuntament de Dénia s’estableixen les àrees d'actuació i es coordina l'activitat, així com la logística de l’esdeveniment, en la qual participen també el Pòsit de Dénia i l'empresa Pavasal.

Enguany, les zones d'actuació són la zona de fondeig d'embarcacions al nord del port de Dénia, la platja Punta del Raset, la Marineta Cassiana i les esculleres nord i sud.

La base de l’activitat, que es desenvoluparà pel matí, de 9 a 13 hores, s’ha establert en les instal·lacions de la llotja de pescadors de Dénia.

Tant dissabte com diumenge, l’arribada dels bussejadors a la llotja per a dipositar les deixalles arreplegades als fons marins tindrà lloc a les 12 del migdia.

Cal recordar que l’any passat, el voluntariat d’INDRA van traure dos tones de fem dels fons marins de Dénia, part de les quals es van emprar en l'escultura del peix/residu de Rafa Cheli instal·lada al port.

Pujar