elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Fira de la mar, una activitat lúdico-educativa per a fomentar el coneixement i el respecte cap al medi ambient

Fira de la mar, una activitat lúdico-educativa per a fomentar el coneixement i el respecte cap al medi ambient
  MÉS FOTOS
  Fira de la mar, una activitat lúdico-educativa per a fomentar el coneixement i el respecte cap al medi ambient - (foto 2)
  Fira de la mar, una activitat lúdico-educativa per a fomentar el coneixement i el respecte cap al medi ambient - (foto 3)
  Fira de la mar, una activitat lúdico-educativa per a fomentar el coneixement i el respecte cap al medi ambient - (foto 4)
  Fira de la mar, una activitat lúdico-educativa per a fomentar el coneixement i el respecte cap al medi ambient - (foto 5)
  Fira de la mar, una activitat lúdico-educativa per a fomentar el coneixement i el respecte cap al medi ambient - (foto 6)
  Fira de la mar, una activitat lúdico-educativa per a fomentar el coneixement i el respecte cap al medi ambient - (foto 7)
  Fira de la mar, una activitat lúdico-educativa per a fomentar el coneixement i el respecte cap al medi ambient - (foto 8)
  Fira de la mar, una activitat lúdico-educativa per a fomentar el coneixement i el respecte cap al medi ambient - (foto 9)
  Fira de la mar, una activitat lúdico-educativa per a fomentar el coneixement i el respecte cap al medi ambient - (foto 10)
  Fira de la mar, una activitat lúdico-educativa per a fomentar el coneixement i el respecte cap al medi ambient - (foto 11)
  Fira de la mar, una activitat lúdico-educativa per a fomentar el coneixement i el respecte cap al medi ambient - (foto 12)
  Fira de la mar, una activitat lúdico-educativa per a fomentar el coneixement i el respecte cap al medi ambient - (foto 13)
  Fira de la mar, una activitat lúdico-educativa per a fomentar el coneixement i el respecte cap al medi ambient - (foto 14)
  Fira de la mar, una activitat lúdico-educativa per a fomentar el coneixement i el respecte cap al medi ambient - (foto 15)

  L’Ajuntament de Dénia, en col·laboració amb la Fundació Oceanogràfic, va organitzar dissabte passat la “Fira de la mar”, una jornada lúdico-educativa per a conéixer i respectar la mar, dirigida a un públic familiar. Molts xiquets i xiquetes es van acostar a la fira, instal·lada en l’esplanada propera als pantalans del port, i van participar activament en cada una de les propostes. L’activitat s’emmarca en les accions de caràcter ambiental que Eulen, empresa concessionària del servei de vigilància i socorrisme en les platges de Dénia, ha de desenvolupar amb caràcter anual per a general una consciència de respecte cap al medi ambient, segons s’estipula en el contracte de concessió.

  La fira estava segmentada en 4 àrees ateses per educadors i educadores. La primera era l’àrea de Coneixement, en la qual es van presentar els treballs d’investigació, conservació i divulgació que realitza la Fundació Oceanogràfic, es van exhibir mostres biològiques del Mediterrani i es van posar microscopis per a l’observació a l’abast dels participants.

  L’àrea 2 exposava les amenaces principals que ocasionen impactes ambientals al litoral: residus xàrcies, àncores, entre uns altres identificats i es va fer una exposició sobre deixalles marines.

  El següent apartat de la fira tractava les bones pràctiques. Com a activitat final, els participants van escriure a un full una bona pràctica i el van penjar sobre una xarxa situada als costats de la carpa. Es tractava de crear un compromís que convide a “passar a l’acció” i a millorar l’entorn. Els xiquets i xiquetes van sorprendre amb alguns dels seus missatges, que recollien accions com “No tirar legos al vàter” o “Dutxes menys llargues”.

  Per últim es va muntar a l’esplanada una quarta àrea dedicada al socorrisme i primers auxilis, on es van exposar diferents materials de rescat i primers auxilis, així com vehicles d’intervenció del servei de salvament i socorrisme.

  Les regidores Melani Ivars i Sandra Gertrúdix van visitar la ‘Fira de la mar’ en companyia de Jaime Penadés, tècnic en educació ambiental de la Fundació Oceanogràfic, i el voluntariat present.

  Pujar