elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dénia posa en valor la medina islàmica en les Jornades Europees d’Arqueologia

Dénia posa en valor la medina islàmica en les Jornades Europees d’Arqueologia

    Els dies 15, 16 i 17 de juny es ret homenatge a l’arqueologia a escala europea. Pensant en aquesta data, des de l’àrea de Museus i Arqueologia de l’Ajuntament de Dénia s’han dissenyat activitats per mostrar de forma gratuïta a la ciutadania la riquesa arqueològica de la ciutat. Amb el títol ‘Dénia islàmica. Castell i medina, segles XI-XIII’, s’ofereixen dues activitats.

    El dissabte 17, d’11.00 a 12.30 hores, l’arqueòloga Silvia Ruiz realitzarà una conferencia al aire lliure que recorrerà els carrers dels centre històric (Cavallers, Loreto, Major, ronda de les Muralles, de la Mar i Campos) per tal d’explicar el context urbà de la medina islàmica durant els segles XI, XII i XIII. En la ruta es podran veure les intervencions arqueològiques que mostren els vestigis arquitectònics andalusins, com banys, mesquites, magatzems o cementeris. L’aforament de l’activitat és de 40 persones.

    El diumenge 18, d'11.00 a 12.30 hores, guies experts dirigiran una visita pel Castell de Dénia. El recorregut servirà per a posar en context i explicar les diferents portes d’accés dels recintes, l’albacar, les muralles, el Celler del Palau i l’alcassaba, en un recorregut des de la part inferior fins al cim. Els guies explicaran les tècniques constructives de l’època islàmica, a més de les reformes posteriors i els treballs arquitectònics realitzats al monument denier. L’aforament de l’activitat és també de 40 persones.

    Per a gaudir d’ambdues activitats es requereix inscripció prèvia, la qual es pot realitzar al telèfon 966 420 260. L’horari d’atenció és de dimarts a divendres, de 10 a 13 hores.

    Pujar