elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dénia posa a punt les instal·lacions dels centres públics de cara al nou curs escolar

Dénia posa a punt les instal·lacions dels centres públics de cara al nou curs escolar

  El curs 2022/2023 comença el dilluns 12 de setembre i, com tots els anys, l’Ajuntament de Dénia ha aprofitat les vacances escolars d’estiu per a realitzar els treballs de manteniment dels centres públics i que les instal·lacions estiguen en condicions òptimes per rebre l’alumnat.

  Entre les actuacions dutes a terme, destaca la creació d’una ‘Aula blanca’ en el col·legi d’educació especial Raquel Payà. Este recurs consisteix en l’habilitació d’un espai segur i protegit on l’alumnat, en moments de sobreestimulació, puga anar-hi a relaxar-se i desfogar-se. L’Aula blanca s’instal·larà en l’actual biblioteca del centre.

  També s’han realitzat obres encaminades a millorar l’accessibilitat dels centres. És el cas del col·legi Cervantes, on s’ha creat un lavabo adaptat i s’han canviat les portes de les aules d’infantil per a adaptar-les a les necessitats de l’alumnat.

  Els dos centres escolars que durant el curs 2021/2022 es van adherir al projecte “Pla Energètic Escolar 50/50” amb la finalitat de reduir els consums energètics en les seues instal·lacions, el Llebeig i el Pou de la Muntanya, també començaran el curs amb les accions que van decidir implementar per a aconseguir els objectius ja finalitzades.

  En el cas del col·legi Llebeig, s’han canviat a tecnologia LED els plafons i llums de corredors i aules, amb una inversió de 3.486 euros. Al Pou de la Muntanya s’ha destinat el reemborsament de l’estalvi energètic del curs passat, que ascendeix a 1.790 euros, a la instal·lació de ventiladors de baix consum a les aules.

  El “Pla Energètic Escolar 50/50” és una iniciativa posada en marxa per l’Ajuntament de Dénia en base al projecte europeu Euronet 50/50 Max, els objectius principals del qual són disminuir el consum energètic als centres educatius, obtenir recursos econòmics derivats de l’estalvi energètic per a invertir-los en els centres, augmentar la informació i formació sobre el tema de l’energia i el seu ús responsable, fomentar un canvi d’hàbits en tota la comunitat educativa i aconseguir una major participació en la presa de decisions relatives a l’energia.

  En un principi, el compromís de l’Ajuntament de Dénia era reemborsar als centres adherits el 50% de l’estalvi econòmic que aconseguiren durant el curs, però finalment, per tal de donar suport a la iniciativa i fomentar la participació, els ha retornat el 100%.

  En el curs que ara comença, s’adhereixen al projecte dos centres més: Cervantes i Les Vessanes; i continuen participant-hi el Llebeig i el Pou de la Muntanya.

  Obres del Pla Edificant

  Quant a les obres de millora i construcció d’infraestructures educatives finançades amb fons del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, el nou curs comença amb les obres de construcció de l’aulari d’Infantil i el nou gimnàs del Pou de la Muntanya en marxa. Segons assenyala la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, està previst que finalitzen al mes de novembre.

  Esta actuació permetrà agrupar tot l’alumnat del centre en una mateixa escola i alliberar les instal·lacions de l’actual col·legi El Rodat, que s’hi destinaran a la creació de l’Espai Fester de la ciutat.

  A l’IES Historiador Chabàs, les obres de rehabilitació i millora estan parades mentre es redacta un projecte modificat que subsane alguns errors detectats en l’inicial. En finalitzar la tramitació, els treballs es reprendran abans que acabe l’any.

  L’ampliació i rehabilitació de l’IES Maria Ibars, tanmateix, no podrà escometre’s fins a l’any que ve, ha indicat Ripoll, ja que l’empresa adjudicatària de les obres al·lega que amb la pujada dels preus, el cost estipulat en el contracte “no li quadra”. “Ara hem de resoldre el contracte i tornar a licitar les obres”, ha afegit la regidora.

  La quarta actuació prevista amb el Pla Edificant és la construcció del nou col·legi d’educació especial Raquel Payá. Ja s’ha presentat el projecte a l’equip directiu del centre, el qual ha demanat incloure alguns xicotets canvis. La previsió és tindre el projecte definitiu enllestit este mes de setembre i traure les obres a licitació per tal que puguen començar l’any vinent.

  Pujar