elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell de Participació Veïnal reprén les reunions periòdiques

El Consell de Participació Veïnal reprén les reunions periòdiques
  • La neteja urbana, el transport públic, la reversió de l’hospital i l’adequació de barrancs com a temes centrals de la sessió

MÉS FOTOS
El Consell de Participació Veïnal reprén les reunions periòdiques - (foto 2)

Divendres passat es va celebrar la primera reunió del Consell de Participació Veïnal de la nova legislatura. Aquest consell està format, a més dels representants dels grups polítics municipals, per la Federació d'Associacions Veïnals de Dénia i les associacions veïnals de Dénia.

Les qüestions que es van plantejar des de la Federació d'Associacions Veïnals es van centrar en les deficiències detectades en el servei de neteja, el servei de taxi i transport públic durant l'estiu, la situació de la reversió de l'hospital comarcal i el desbrossament de barrancs que encara falten per adequar.

Sobre el servei de neteja, l'alcalde, Vicent Grimalt, va indicar que, efectivament, la concessionària no està donant el servei correctament i que, segons les explicacions donades per l’empresa, és per causa de problemes de subministrament de camions, la qual cosa fa que els actuals hi siguen insuficients. Malgrat això, atés el temps que ha passat, el consistori prendrà les mesures econòmiques contemplades en el contracte per adaptar el cost al servei proporcionat fins ara.

Respecte als taxis, amb les mancances detectades l'any passat, es va augmentar el nombre de persones taxistes autoritzades, cosa que ha fet que enguany s’hagen originat menys queixes pel servei.

Christine Huc, en representació de la Federació d'Associacions Veïnals, va indicar que, en la seua opinió, una bona oferta de transport públic seria aquella en què autobús i taxis es complementaren.

Per l'altra banda, es va informar que, abans que acabe l'any, eixirà a licitació el nou contracte de transport públic en autobús, de manera que puga estar implementat abans de l'estiu pròxim, si tot el procés de contractació compleix els terminis previstos.

Pel que fa a la situació de la reversió de l'hospital, l'alcalde va indicar que hi continuarien lluitant, encara que va manifestar cert pessimisme per les informacions que anaven arribant i el silenci de la Generalitat a les sol·licituds de reunions amb la Conselleria de Sanitat per a tractar el tema. La Federació d'associacions i el vocal de Salut del Consell de Salut de Dénia van insistir que cal continuar lluitant per la reversió fins al final amb el comité d'empresa de Marina Salut i la ciutadania, així com per a aconseguir un nou ambulatori a la ciutat.

El regidor Pepe Doménech va donar compte de l'estat de neteja dels barrancs i va sol·licitar la col·laboració de les associacions veïnals perquè indicaren les seues prioritats davant la nova campanya de desbrossaments. L'associació del Montgó, representada per Christine Huc, va insistir que és necessari completar els treballs de control de vegetació dels dos barrancs que s'han quedat per fer.

També es va informar sobre les característiques i millores introduïdes en el nou contracte previst de neteja de platges i la nova edició de pressupostos participatius.

La representant de l'associació veïnal de les Bassetes, Marilín Bertó, va demanar la millora de l'accessibilitat en alguns accessos a la platja i la construcció de voreres en la carretera de les Marines.

Christine Huc, de l'associació veïnal del Montgó, va tornar a demanar la millora de la seguretat en certs carrers fent-los d'un únic sentit i augmentar el control policial sobre motos i cicles amb conduccions incíviques en tots els barris de Dénia.

Pujar