elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El ple aprova sol·licitar una subvenció nacional per a la digitalització del cicle de l’aigua a través de l’empresa concessionària

  El ple celebrat aquest dijous ha aprovat per unanimitat l’autorització perquè Aqualia, empresa concessionària de les aigües de Dénia, demane una ajuda per a projectes de millora de l'eficiència del cicle urbà de l’aigua, en concret per a la digitalització del cicle urbà de l’aigua.
   
  El projecte que va a presentar-se preveu unes actuacions a realitzar en un pressupost aproximat de 7'5 milions d'euros, i engloba actuacions que ja es venen realitzant des de 2020. L’objectiu principal d’aquesta renovació és maximitzar l’eficàcia el cicle de l’aigua mitjançant la digitalització, la millora de les infraestructures de tractament i la gestió de la informació del sistema. S’alinea dintre de les estratègies de l'Ajuntament de Dénia per al desenvolupament del projecte de Smart City.

  Pla Intern d’Igualtat

  En la mateixa sessió, s’ha aprovat per unanimitat el segon Pla d’Igualtat d’oportunitat entre dones i homes dirigit al personal de l’Ajuntament de Dénia. El document recull la situació de la discriminació a l’administració pública mitjançant un estudi demogràfic, legal i econòmic de la posició de la dona.
   
  A partir d’aquest estudi, la Regidoria d’Igualtat proposa sis àrees d’actuació: foment d’una cultura del treball igualitària; assegurar la igualtat d’accés a l’ocupació; instaurar la igualtat en l’accés a la formació i el desenvolupament professional; promoure la conciliació laboral; crear instrumentes de prevenció d’assetjament; normalitzar l’empra d’un llenguatge no sexista.
   
  Les accions enumerades al pla es materialitzaran en manuals de benvinguda, formació en perspectiva de gènere o creació de bústies de surgències, entre altres. L’aplicació i eficàcia del pla serà seguida per la comissió interna d’Igualtat.

  Pla normatiu 2023

  A més, en la sessió plenària de desembre s’ha aprovat per unanimitat la inclusió de diferents actuacions al Pla Normatiu 2023; document que servirà de full de ruta per a l’any vinent en matèria d’aprovació de lleis. Aquesta iniciativa dona compte de les normatives que passaran per Junta de Govern per a la seua aprovació el pròxim any.
   
  Des del departament de Planejament, Gestió, Rehabilitació i Infraestructura es pretén crear una legislació per tal de crear i regular un registre de les reserves d’aprofitament urbanístic que connecte a venedors i compradors.
   
  Per altra banda, des del Servei de Control Urbanístic i Serveis Generals s’ha donat compte de la intenció de modificar l’ordenança de construcció i urbanització.
   
  Paral·lelament, amb l’Oficina de la Innovació i la Creativitat com sol·licitant, es vol incloure la marca ‘Bancalet’ com distintiu lligat a l'estratègia agroalimentària de Dénia.

  Pujar