elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

‘Ens volem vives i lliures de violències’

‘Ens volem vives i lliures de violències’
  • Cullera commemora el ‘Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones’ amb una programació reivindicativa  per a conscienciar i sensibilitzar a tota la ciutadania sobre les violències masclistes

  • La prestigiosa periodista i investigadora, Ana Bernal, impartirà en la localitat una conferència sobre violència masclista i desinformació

Cullera és una ciutat compromesa en la lluita contra qualsevol tipus de violència cap a les dones. Una lluita diària que es realitza des de tots els àmbits amb l’objectiu d’aconseguir una societat més igualitària i lliure de violències masclistes.

Sota el lema ‘Ens volem vives i lliures de violències’, l’Ajuntament de Cullera, a través de la regidoria d’Igualtat, ha preparat una programació reivindicativa per a commemorar el 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra les dones’.

«La violència contra les dones i les xiquetes és una de les violacions dels drets humans més esteses, persistents i devastadores del món en l’actualitat. Combatre la discriminació i la desigualtat entre gèneres és la nostra obligació. Per això és vital i molt necessari el treball de sensibilització, conscienciació i educació que s’ha de fer tant des de les institucions com des dels diferents àmbits de la societat. En aquest sentit, el compromís de Cullera és ferm», ha assegurat la regidora d’Igualtat, Marta Tur.

Programació 25N

Aquest dijous 23 de novembre, la prestigiosa periodista i investigadora, Ana Bernal, impartirà la conferència ‘Violència masclista i desinformació’.

Ana Bernal exerceix com a professora en la Universitat Oberta de Catalunya i com a periodista en diversos mitjans de comunicació. A més, és autora de les obres 'No manipuléis el feminismo: Una defensa contra los bulos machistas' i 'Hacia una comunicación feminista: Cómo informar e informarse sobre violencia machista'. Aquest acte tindrà lloc a les 19.30h en l’Auditori Municipal.

Ja el divendres 24 es realitzarà una jornada de sensibilització als Jardins del Mercat, en la qual participaran 250 escolars dels diferents centres educatius de la localitat.  A partir de les 10.00 h, l'alumnat llegirà un manifest escrit per una dona víctima de violència de gènere de Cullera.

Una vegada finalitze la lectura, es representarà un espectacle de dansa titulat ‘Lo invisible’. Aquest espectacle compta amb una acròbata que realitzarà un número de equilibri al compàs de la música i les paraules d’un poema, a més d’una ballarina i un ballarí que realitzaran una coreografia.  

La programació per a commemorar aquest 25N també ha comptat amb la realització del taller ‘Conciliació i Corresponsabilitat’, impartit per la consultoria d’equitat i igualtat ‘Proactives’, per a fomentar la participació equilibrada entre dones i homes en la vida familiar; i amb el taller d’autodefensa ‘ALÉ’, en el qual van participar quinze dones del municipi.

Servei ATENPRO

Cullera compta amb ATENPRO, Servei Telefònic d'Atenció i Protecció per a Víctimes de la Violència de gènere, un servei de telefonia que permet que les usuàries puguen contactar en qualsevol moment amb personal específicament preparat per a donar una resposta adequada a situacions de risc.

Pujar