elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

‘Valenta, lliure i imparable’, el lema del 8M de Cullera per reforçar l’esperit de lluita feminista

‘Valenta, lliure i imparable’, el lema del 8M de Cullera per reforçar l’esperit de lluita feminista
  • L’Ajuntament prepara una programació pel Dia Internacional de la Dona amb la projecció d’un documental, una caminata multitudinària i el ja tradicional sopar de la dona

MÉS FOTOS
‘Valenta, lliure i imparable’, el lema del 8M de Cullera per reforçar l’esperit de lluita feminista - (foto 2)
‘Valenta, lliure i imparable’, el lema del 8M de Cullera per reforçar l’esperit de lluita feminista - (foto 3)

L’Ajuntament de Cullera ha preparat un programa especial per a commemorar el 8M, Dia Internacional de la Dona, amb diverses activitats i esdeveniments emmarcats en unes jornades que reforcen la reivindicació, reflexió i reconeixement dels drets de les dones i el camí cap a una igualtat real.

Sota el lema ‘Valenta, lliure i imparable’, el consistori fa «una crida a l’esperit de lluita i solidaritat de totes les dones per la justícia de gènere i l’empoderament femení, al mateix temps que ens inspira a mirar sense parar cap a un futur igualitari amb determinació i optimisme», segons ha reivindicat la regidora d’Igualtat del municipi, Marta Tur.

La projecció d’un documental, una caminata multitudinària i la celebració del sopar de la dona, són les principals activitats que commemora la ciutat durant la primera setmana del mes de març.

Concretament, el consistori ha programat per al dijous 7 de març a les 19h a l’Auditori Municipal el documental ‘I per què no?’, una sèrie d’entrevistes i testimoniatges de dones, gran part d’elles de Cullera, que denuncia com els estereotips de gènere se mantenen en l'àmbit laboral, on encara existeixen professions masculinitzades. Tot i que malauradament aquests rols encara es mantenen, la societat comença a percebre canvis gràcies a l'empoderament femení i les polítiques d'igualtat on elles també volen ser protagonistes.

Ja el divendres 8 de març se celebrarà, a partir de les 10h, una caminata de tres quilòmetres que començarà en el Passeig Doctor Alemany i en la qual participaran totes aquelles persones, centres escolars i associacions que ho desitgen. Posteriorment tindrà lloc el sopar commemoratiu pel Dia de la Dona a la Sala Santy a les 21.30h, on l’any passat van assistir més de 450 persones.

Activitats socioculturals completen aquest programa

A més de les activitats anteriorment nomenades, Cullera disposarà del berenar del Dia de la Dona per les Dames de l’Ateneu el dimarts 5 de març a les 17.30h a la Societat Ateneu Musical.

També es realitzaran diverses exposicions feministes, com ‘Dones Pioneres de la Música’, que estarà exhibida el dimecres 6 de març a les 19.30h a la Societat Ateneu Musical, i ‘8 dones en la història de Cullera’, de Jordi Piris, exposada fins el 8 de març al Passeig Dr. Alemany.

A més, veïnes i veïns podran assistir al taller ‘Risoteràpia i Autoestima’, del 26 de febrer al 6 de març a la Fonda, així com al taller d’autodefensa que s’impartirà al Centre Municipal d’Esports el dissabte 9 de març de 11 a 13h.

Pujar