elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tanquen una piscina de Cullera després de trobar restes de femta en l'aigua

Tanquen una piscina de Cullera després de trobar restes de femta en l'aigua
  • Es tracta de l'enèsim cas que es produeix aquest estiu després d'un repte viral que consisteix a realitzar aquests actes tan poc higiènics en l'aigua

Hi ha modes i reptes virals de dubtós gust que corren com la pólvora i es converteixen en un autèntic maldecap. Això és el que està succeint aquest estiu en multitud de piscines que es veuen obligades a tancar després de l'aparició de restes de femta en l'aigua.

L'últim cas ha sigut en una piscina privada d'una urbanització situada a Cullera. En plena onada de calor ha hagut de tancar l'accés al bany després d'aquest acte incívic. La comunitat de propietaris ha anunciat que “en cas d'esbrinar qui ha sigut el responsable, l'amo de l'habitatge es farà càrrec de la despesa real que tot això supose, fins i tot tota l'aigua de la piscina”, tal com ha recollit el diari Llevant EMV.

Des de la comunitat de propietaris han assenyalat que per a poder obrir de nou la piscina han de passar entre 3 i 5 dies, fins a tindre una nova anàlisi de l'aigua. Mentre que buidar-la i omplir-la per complet serien dos.

Es tracta de l'enèsim cas que pateix una piscina de la Comunitat Valenciana aquest estiu, sumat als tancaments a Requena, Gilet, Alzira o Elx, entre altres llocs.

Com actuar en cas de contaminació fecal

En aquest cas, la femta han de retirar-se ràpida i completament de la piscina i eliminar-les pel vàter, mai pels desguassos de la piscina.

A continuació, tot l'equip que s'ha utilitzat en aquest procés ha de desinfectar-se amb una solució d'hipoclorit a l'1%.

Transcorregut un temps prudencial, es regularan els valors de clor i pH d'acord amb els valors establits en la normativa vigent abans permetre de nou bany.

Pujar