elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un projecte d'aprofitament natural i activitats esportives guanya el concurs d'idees de competitivitat turística de Cullera

Un projecte d'aprofitament natural i activitats esportives guanya el concurs d'idees de competitivitat turística de Cullera
  • L'Ajuntament premia la innovació turística de ‘Cullera Ecoturística’, una alternativa al turisme de sol i platja

L'Ajuntament de Cullera ha anunciat el resultat del Concurs per a la Millora de la Competitivitat Turística en Destí, recolzat pels fons europeus Next Generation. El guanyador ha sigut Pere Joan Quiles amb el projecte ‘Cullera Ecoturística’, una iniciativa centrada en el sector serveis que proposa una alternativa sostenible al turisme tradicional de sol i platja, basada en activitats esportives, en contacte amb la naturalesa i enfocades al coneixement.

El projecte ‘Cullera Ecoturística’ presenta una visió innovadora i sostenible per al turisme a Cullera, oferint una alternativa al tradicional enfocament de "sol i platja". S'enfoca en aprofitar els recursos naturals, promoure l'ecoturisme, i proporcionar la infraestructura adequada per als viatgers en autocaravanes, tot això amb un enfocament en la sostenibilitat ambiental i el desenvolupament local.

La proposta detalla un pla que inclou la millora de la infraestructura per a bicicletes i senderisme, la rehabilitació d'observatoris per a albirar la fauna i flora locals, i l'adequació d'espais per a les autocaravanes. Aquest enfocament no sols busca diversificar l'oferta turística de Cullera sinó també atraure visitants durant tot l'any, reduint l'estacionalitat i fomentant un turisme més respectuós amb el medi ambient.

El projecte està dissenyat per a alinear-se amb diversos Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i pretén ser finançat a través de diverses subvencions disponibles per a projectes que promoguen la sostenibilitat i el turisme ecològic. Amb un pressupost estimat detallat i una planificació estratègica, ‘Cullera Ecoturística’ té com a objectiu revitalitzar el turisme local, oferint experiències úniques que valoren i preserven l'entorn natural i cultural de la zona.

La regidora de Turisme, Débora Marí, ha sigut l'encarregada d'entregar el premi en el qual ha destacat «la gran quantitat de propostes que tenen idees reals i sostenibles que poden impulsar encara més nostra competitivitat turística». En aquest cas, ha posat en valor la gran capacitat de ‘Cullera Ecoturística’ «oferint experiències úniques que valoren i preserven l'entorn ambiental, reforcen el nostre patrimoni natural i potencien millores per a gaudir del turisme al llarg de tot l'any sent una alternativa ja consolidada al turisme d'estiu».

Més sobre el concurs

El concurs té com a objectiu diversificar l'oferta turística, desestacionalitzar-la i promoure la col·laboració comarcal, representant una oportunitat única per a impulsar el turisme a Cullera. El certamen, que cerca transformar l'oferta turística de la ciutat, ha comptat amb un total de 12 propostes diferents i ja s'està treballant en una segona edició que serà anunciada en les xarxes socials de l'Ajuntament.

El premi té una contraprestació econòmica de 2.500 euros i per a la seua deliberació s'han valorat aspectes com la innovació, la viabilitat, l'impacte potencial, la sostenibilitat, l'alineació amb els objectius del concurs, la qualitat i presentació, la col·laboració i integració regional, l'ús de tecnologia innovadora, els beneficis socials o l'estratègia i pla d'implementació.

El jurat ha estat integrat per destacats professionals en diverses àrees rellevants per al turisme com la Càtedra Ciutat de Cullera de la Universitat de València, Turisme Comunitat Valenciana, Invattur, València Turisme de la Diputació de València i el Consorci de la Ribera.

Pujar