elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mayor: «Al final de la legislatura, Cullera tindrà modernitzades totes les seues infraestructures de comunicació»

Mayor: «Al final de la legislatura, Cullera tindrà modernitzades totes les seues infraestructures de comunicació»
  • L'alcalde recorda la inversió en l'A-38 i valora positivament els prop de 47 milions que s'injectaran en la modernització de la via fèrria

Quan acabe la segona legislatura de Jordi Mayor com a alcalde de Cullera, la capital turística de la Ribera tindrà modernitzades totes les seues principals infraestructures de comunicació.

Així ho ha manifestat hui la màxima autoritat de la capital turística de la Ribera després de conéixer-se la inversió de 46,47 milions d'euros que el Ministeri de Transports, Mobilidad i Agenda Urbana realitzarà per a modernitzar, condicionar i millorar el tram de via fèrria d'al voltant de 25 km entre les estacions de Silla i Cullera.

Mayor ha recordat a més els al voltant de 200 milions que es van destinar a la finalització de la A-38, el punt negre d'Espanya, que dos anys després ha deixat de ser-ho en reduir-se «dràsticament» el nombre d'accidents.

Cal recordar que la vella N-332 a la qual substitueix la nova autovia era la que major nombre de víctimes mortals i accidentats greus registrava de tota la Xarxa Viària de l'Estat.

«Es tracta de la major inversió mai feta en matèria d'infraestructures de comunicació a Cullera i en el conjunt de la Ribera Baixa», posa en relleu el primer edil culllerenc, «la qual cosa demostra que les nostres reivindicacions no han caigut en sac trencat amb l'arribada al poder del Govern del president Sánchez».

Mayor assenyala que la modernització d'aquestes infraestructures era «clau» en el seu projecte de ciutat «perquè no sols milloren la vida de la gent en els seus desplaçaments diaris, sinó que contribueixen a afermar la nostra posició de lideratge en matèria turística en disposar d'infraestructures capdavanteres que faciliten l'arribada de visitants de manera ràpida i segura».

«Les inversions en infraestructures representen a més un impuls per a la creació d'ocupació i riquesa», ha subratllat l'alcalde.

Pas a nivell dels Borrons

Finalment, Jordi Mayor apunta que també es duen a terme les obres per a eliminar el passe a nivell dels Borrons. Un projecte en el qual ADIF invertirà 4.694.000 euros i que contempla l'eliminació del pas a nivell, l'execució d'un pas superior per a vehicles i vianants i la realització de 4 camins d'enllaç per a reposar l'accessibilitat a les finques confrontants, entre altres actuacions.

A més pròximament es licitarà el projecte per a l'eliminació del pas a nivell que existeix en la Partideta. Un projecte que és, segons Mayor, «una reivindicació històrica del poble de Cullera perquè és el que dona pas a la principal instal·lació esportiva de la localitat» .

D'altra banda, l'alcalde ha assegurat que continuaran reclamant el desdoblament de la línia ferroviària fins a Gandia.

Pujar