elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El festival Òpera Open-Air CullerArts tindrà una segona edició

El festival Òpera Open-Air CullerArts tindrà una segona edició
  • Èxit absolut del primer festival d'òpera i sarsuela a l'aire lliure organitzat per l'Ajuntament de Cullera amb 2.200 assistents durant els tres dies d'actuació

MÉS FOTOS
El festival Òpera Open-Air CullerArts tindrà una segona edició - (foto 2)
El festival Òpera Open-Air CullerArts tindrà una segona edició - (foto 3)
El festival Òpera Open-Air CullerArts tindrà una segona edició - (foto 4)

El primer festival d'òpera a l'aire lliure organitzat per l'Ajuntament de Cullera, el ‘Òpera Open-Air Cullerarts’, ha tingut un èxit rotund de públic ja que en els tres concerts s'ha penjat el cartell de ‘no hi ha entrades.

«Cullera és una ciutat de música, de música de bandes amb les nostres dues grans societats musicals, amb els certàmens que organitza l'ajuntament, amb la immensa programació que tenim també a nivell d'orquestres, el concurs de violí, i ens faltava el ‘*bel cant’», ha assenyalat l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor. «Ara l'òpera ja té un espai a Cullera. És un festival que ha nascut per a quedar-se» ha afegit.

Els Jardins del Mercat, en ple centre històric de la ciutat i amb la muntanya i el castell medieval de fons, han sigut el marc ideal on 2.200 persones han gaudit de l'òpera Carmen, la sarsuela Luisa Fernanda, i una Gala Lírica que ha comptat amb la presència de la soprano Ainhoa Arteta i el tenor Ramón Vargas com a caps de cartell. Sebastià Peris, Lorena Valero, Maite Alberola i Enrique Ferrer han sigut les altres grans veus líriques que han completat l'elenc del festival.

Un èxit d'assistència que per al regidor delegat d'Activitats Musicals de l'Ajuntament de Cullera, Juan Carlos Alandete, mostra que "l'aposta i l'esforç que estem realitzant des de l'ajuntament per a tindre una programació musical estable, es confirma amb l'impressionant acolliment que han tingut els 3 concerts. També el nostre objectiu era acostar aquests gèneres musicals a tots els públics".

El festival ha arrancat amb l'òpera Carmen, en versió concerte, interpretada per la mezzosoprano Lorena Valero, el tenor Enrique Ferrer i el baríton Sebastià Peris.

La següent cita amb el ‘bel cant’ ha consistit en una gala lírica durant la qual han actuat tots els artistes convidats al llarg dels tres dies del ‘Òpera Open-Air Cullerarts’: Ainhoa Arteta, Ramón Vargas, Lorena Valero, Sebastià Peris i Enrique Ferrer.

En l'última actuació, la soprano valenciana Maite Alberola, ha protagonitzat la sarsuela Luisa Fernanda acompanyada pel tenor Enrique Ferrer, la soprano Nuria Garcés-Arrés i el baríton Antonio Torres, posant així el fermall d'or al festival. Cal destacar també la brillant actuació del Cor i de l'Orquestra CullerArts sota la direcció artística i musical de Cristóbal Soler.

«És una orquestra de Cullera, nodrida en la seua gran majoria per músics de Cullera que estan repartits per les millors orquestres de tot el territori espanyol i que li aqueixa categoria que té el festival», ha subratllat el primer edil.

El mateix Cristóbal Soler ha destacat que és un somni fet realitat “al qual tots desitgem llarga vida, el primer pas d'alguna cosa sempre és difícil però l'important és que et fa avançar”, ha assenyalat.

“La predisposició de l'Ajuntament de Cullera ha sigut clau. També que Ainhoa Arteta i Ramón Vargas hagen encapçalat l'elenc d'artistes fa que el festival nasca amb un indiscutible prestigi i una important visió de futur", ha pronosticat Soler.

Incloure aquest festival dins de l'oferta turística de la ciutat ha sigut un altre dels grans objectius del consistori. Una iniciativa que ha sigut possible gràcies al conveni signat amb Turisme de la Generalitat Valenciana.

«És necessari el suport per part de les administracions a aquesta mena de festivals perquè es converteixen en un atractiu turístic més que complementa al sol i platja”, ha afirmat la soprano Ainhoa Arteta.

En la mateixa línia es mostrava el tenor Ramón Vargas, qui ha afirmat que aquests festivals són “una forma única d'acostar la música de qualitat al públic general, una alternativa per a aquells que no tenen ocasió de poder gaudir d'aquesta mena d'espectacles habitualment"

Pujar