elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació presenta les Escoles Ambaixadores de la Unió Europea a Quart, Cullera i Oliva

La Diputació presenta les Escoles Ambaixadores de la Unió Europea a Quart, Cullera i Oliva
  MÉS FOTOS
  La Diputació presenta les Escoles Ambaixadores de la Unió Europea a Quart, Cullera i Oliva - (foto 2)
  La Diputació presenta les Escoles Ambaixadores de la Unió Europea a Quart, Cullera i Oliva - (foto 3)

  La Diputació de València ha presentat aquest dilluns les Escoles Ambaixadores d'Europa a la Comunitat Valenciana. Els IES Gregori Maians d'Oliva i Riu Túria de Quart de Poblet i el Col·legi La Milagrosa de Cullera són els participants, en l'àmbit autonòmic, en el programa educatiu impulsat des de l'Oficina d'Informació del Parlament Europeu amb l'objectiu d'estimular el coneixement d'Europa i la democràcia europea entre els i les joves.

  Aquest projecte de col·laboració entre més de 100 centres educatius de tot el país i l'oficina del Parlament Europeu a Espanya està encaminat a proporcionar un coneixement actiu de la Unió i el Parlament Europeu, no solament entre els més de 5.000 joves que participaran en el mateix, sinó també entre professors i veïns dels instituts i col·legis participants.

  El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha explicat que la Diputació sempre està al costat de qualsevol iniciativa que ajude "a acostar Europa a les valencianes i valencians". "És un orgull que tres municipis de la província de Valéncia siguen els triats a la Comunitat per a ser ambaixadors del Parlament Europeu", ha afegit Nofuentes.

  Els grups d'alumnes de 4° de l'ESO i 1° de Batxillerat que participen en el programa han de completar, amb ajuda del professorat, un quadern sobre el Parlament Europeu i organitzar un 'info point' en el seu centre, així com un esdeveniment al voltant del 9 de maig, dia d'Europa, entre altres activitats com a debats o concursos.

  Responsabilitat i integració

  La corporació provincial ha reunit als participants valencians en aquest programa educatiu d'àmbit europeu, amb presència de responsables de les institucions locals, els centres educatius i els propis alumnes i alumnes. L'alcaldessa de Quart, Carmen Martínez, ha definit aquesta iniciativa com "una experiència agradable i una responsabilitat que permetrà conèixer a l'alumnat i el seu entorn noves formes de cultura".

  Per la seua banda, la responsable d'Educació, Cultura i Activitats Musicals de l'Ajuntament de Cullera, Silvia Roca, ha qualificat de "molt important" la tasca que estan realitzant els joves del Col·legi La Milagrosa en aquest projecte, un col·lectiu que considera que transmet "molta més credibilitat".

  En el cas de l'IES Gregori Maians d'Oliva, el seu director, Joan Escrivá, ha assenyalat que els valors de la integració i la diversitat "formen part de l'ADN" del seu centre, per la qual cosa no han dubtat a participar en aquest projecte que cerca impulsar el coneixement d'Europa i de la democràcia continental en col·legis i instituts de tot el país.

  Pujar