elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera tindrà el pressupost més alt i amb menys deute de la seua història

Cullera tindrà el pressupost més alt i amb menys deute de la seua història
  • Mayor congela els impostos per seté any consecutiu i torna a incrementar de manera significativa les partides socials

El consistori liderat per l'alcalde, Jordi Mayor, presenta este dilluns a debat i votació el pressupost més alt i amb menor índex d'endeutament de la història del municipi.

La quadratura del cercle es completa amb el seté any en què es congelen els impostos i, a més, es torna a disparar la inversió social.

«Hem rescatat de la ruïna a l'Ajuntament de Cullera, hem sanejat els comptes rebaixant el deute al menor índex històric, disparat la inversió social per habitant i a més hem congelat els impostos.» ha assenyalat la màxima autoritat local abans de la votació que este dilluns tirarà avant gràcies a la majoria governamental.

«Són uns comptes positius, per a projectar al municipi en 2022 i consolidar els nostres objectius de govern i de ciutat», conclou el primer edil cullerenc.

«Presentem el pressupost més social, més alt i més sanejat de la nostra història. Són tres afirmacions categòriques que només per si mateixes fan impossible que cap grup polític puga votar en contra d'uns comptes exemplars que estan pensades per a millorar encara més encara la vida de les persones», ha assenyalat per la seua part el regidor d'Hisenda, Juan Vicente Armengot.

34 milions

En total, els comptes presenten una previsió d'ingressos i despeses pròximes als 34 milions d'euros, la xifra més alta de tots els pressupostos anuals mai manejats pel consistori.

A més, a la fi d'enguany es preveu que el deute —el gran problema arrossegat pel consistori— estiga per davall del 47%. «A la fi de 2022, l'índex estarà per davall del 40%», preveu Armengot.

Encara així, «seguirem amb el deute heretat dels anys de la dreta amb més de 1,6 milions d'euros que haurem de dedicar a aquest concepte», adverteix el responsable d'Hisenda. No obstant això, la reunificació dels «múltiples» préstecs «heretats del PP» ens permetrà un estalvi pròxim als 231.000 euros anuals, la qual cosa servirà per a reforçar partides clau per a l'equip de govern.

«Hem passat d'una situació econòmica caòtica a una normalització gràcies a una gestió eficient i responsable i a l'enorme esforç ciutadà per tirar avant units i demostrar amb orgull que governar per a les persones sense ofegar a les persones, és possible», finalitza Armengot.

Pujar