elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera registra un terratrèmol de magnitud 1,7

Cullera registra un terratrèmol de magnitud 1,7
  • El sisme ha tingut lloc a pocs metres de la platja

Un terratrèmol de magnitud 1,7 ha sacsejat aquest divendres de matinada el municipi valencià de Cullera.

El sisme ha tingut lloc a 17 quilòmetres sota terra amb epicentre enfront de la platja de Sant Antoni, a pocs metres de la desembocadura del riu Xúquer.

Ubicació
Ubicació

El terratrèmol ha sigut registrat a les 3.46 hores de la matinada pels sismògrafs de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) amb una magnitud de 1,7 mbLg (Magnitud a partir de l'amplitud de la fase Lg).

Es tracta del cinquè sisme que sacseja la Comunitat Valenciana en l'última setmana. L'últim va ocórrer a Benferri (Alacant), amb una magnitud també de 1,7.

Diumenge passat, un terratrémol de 2,2 va sacsejar Alberic i fins i tot alguns veïns van assegurar haver sentit a primera hora de la vesprada el moviment de la terra.

Un altre moviment sísmic es va produir dissabte passat enfront de Castelló i Borriana, mentre que el dijous de la setmana passada la terra també va tremolar enfront de la costa de Castelló de la Plana.

Com ja els va comptar elperiodic.com, la província de Castelló ha instal·lat aquest mateix mes el seu primer sismògraf en terra per a controlar la futura activitat sísmica que se de en la zona. Es tracta d'un nou aparell situat a Llucena amb la col·laboració de la Universitat d'Alacant i la Diputació de Castelló.

Pujar