elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera, referent del turisme LGTBIQ+ friendly

Cullera, referent del turisme LGTBIQ+ friendly
  • El Cullera Beach Pride consolida l’aposta de la ciutat per ser una destinació oberta, plural, tolerant i lliure

MÉS FOTOS
Cullera, referent del turisme LGTBIQ+ friendly - (foto 2)
Cullera, referent del turisme LGTBIQ+ friendly - (foto 3)
Cullera, referent del turisme LGTBIQ+ friendly - (foto 4)
Cullera, referent del turisme LGTBIQ+ friendly - (foto 5)

Cullera torna a exhibir que és el millor espai de trobada per a la comunitat LGTBIQ+. Prova d'això han sigut els 4 dies del 'Cullera Beach Pride', que en aquesta tercera edició ha consolidat encara més a la ciutat com a referent del turisme LGTBIQ+ friendly. Una oportunitat que ha fet de la música, la cultura, l’oci, la gastronomia i l’hospitalitat la millor eina per celebrar la diversitat de ser i estimar.

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha afirmat que durant els quatre dies «hem tingut temps per a celebrar la diversitat, la igualtat, la justícia i el progrés d'una societat veritablement inclusiva, però també per a reivindicar més educació i sensibilització per a promoure una cultura de respecte i acceptació, enfront de la ignorància i els prejudicis».

L’edil també ha destacat que la societat cullerenca «s'ha bolcat en aquest festival, demostrant que som una ciutat oberta, tolerant, respectuosa i plural que se sent orgullosa de ser com és», i ha assegurat que «treballarem per a millorar encara més si cap la pròxima edició per tal de situar-nos en el panorama nacional com una ciutat que defensa tots els dies de l’any els drets que amb tanta lluita hem aconseguit», ha conclòs.

Des del dijous 13, Cullera es va convertir en el punt neuràlgic de la diversitat, creant un ambient de tolerància i respecte. La programació de l'esdeveniment va oferir una àmplia varietat d'activitats, des de xarrades culturals fins a festes, concerts i dragshows que van capturar l'essència de la diversitat i van promoure l'acceptació en totes les seues formes.

Enguany ha destacat la celebració de la rutapa gastronòmica, una iniciativa per a mostrar, en paraules de Mayor, «a totes les persones LGTBIQ+ els millors productes locals de la nostra gastronomia», que ha comptat amb 20 bars i restaurants adherits.

A més, el parc de Sant Antoni va ser el divendres l'amfitrió de, primerament la Fira d'Associacions, un espai de trobada per conèixer i informar de la tasca d'aquests col·lectius que treballen per la igualtat, l'aprenentatge i la inclusió plena, així com de l’exposició artística on es destacava el recorregut sobre els drets i llibertats del col·lectiu LGTBIQ+. Ja a la nit va ser el torn dels concerts i dragshows amb Xenon Spain, Anibal Gómez, Dj SET, Liz Dust, Rita Amores, Ferrxn, Pam Demia, Drag Shiky, Kika Lorace i Jota Carajota.

El ‘Cullera Beach Pride’ es va tancar el diumenge amb la projecció de 'València t'estime', un audiovisual de Carlos Giménez que narra la història LGTBIQ+ de la ciutat i tota l’explosió social que va viure des dels anys 70 fins al començament dels 2000.

Pujar