elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera instal·la en el Dosser una segona estació meteorològica

Cullera instal·la en el Dosser una segona estació meteorològica
  • La infraestructura oferirà millors garanties en els informes que s'emeten a la població per a avaluar danys per temporals

MÉS FOTOS
Cullera instal·la en el Dosser una segona estació meteorològica - (foto 2)
Cullera instal·la en el Dosser una segona estació meteorològica - (foto 3)
Cullera instal·la en el Dosser una segona estació meteorològica - (foto 4)
Cullera instal·la en el Dosser una segona estació meteorològica - (foto 5)
Cullera instal·la en el Dosser una segona estació meteorològica - (foto 6)

Cullera compta des d'ara amb una segona estació meteorològica en el seu terme municipal. La nova instal·lació es troba en la zona del Dosser, concretament sobre el dipòsit d'aigua Safi.

La infraestructura permetrà oferir millors garanties en els informes que s'emeten a la població per a avaluar danys per temporals, ja que es mesurarà amb més precisió les intensitats d'episodis meteorològics que puguen afectar Cullera.

Així mateix, també s'ha instal·lat una webcam a l'ajuntament que oferirà una imatge amb l'skyline del Castell. Cal recordar que la localitat ja compta amb una estació meteorològica en les oficines municipals de la plaça de la Verge des de novembre de l'any passat.

El seguiment dels mesuraments de totes dues estacions i de la webcam es podrà fer en directe a través de la pàgina www.inforatge.com/meteo-cullera en dates pròximes. Ara ja és consultable la informació de la primera estació meteorològica.

El servici meteorològic contractat amb l'empresa Inforatge oferix als responsables municipals informació personalitzada en temps real i això garantix una resposta més efectiva en la previsió de fenòmens meteorològics adversos que puguen afectar el terme municipal de Cullera.

Això suposa tindre dades en obert el que permet prendre decisions més efectives. Per al regidor Servicis Generals, Juan Vicente Armengot, és un «pas més» en la constant millora que desenvolupa el consistori en els últims anys per a optimitzar les alertes a la ciutadania.

Per a accedir al servei meteorològic es pot realitzar mitjançant la mateixa web municipal a través d'Inforatge Cullera o mitjançant l'enllaç inforatge.com/meteo-cullera. Cal destacar que el servici que oferix l'empresa Inforatge està avalat per un dels més rellevants experts actuals en meteorologia, Jovi Esteve.

A part de la previsió, la plataforma també recull la temperatura, la humitat relativa, la pressió baromètrica, la velocitat i direcció del vent i la pluja del dia en temps real i també permet generar gràfiques de les diferents situacions meteorològiques d'episodis anteriors.

Informes meteorològics

Este servici també realitza informes meteorològics homologats davant situacions crítiques o adverses perquè qualsevol ciutadà puga reclamar possibles danys a la seua companyia asseguradora. Fins i tot estos informes també servixen per a la mateixa Corporació Municipal (tramitació de subvencions, declaracions de zones catastròfiques, reclamacions patrimonials, etc.).

Pujar