elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión

Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión
  • La localitat participa com a membre de Saborea España i al costat del Club de Producto Artesanos del Arroz en una nova edició d'aquest congrés, el més important del sector a nivell nacional

  • Mayor: «Cullera és un destí gastronòmic consolidat amb marca pròpia que està en contínua cerca de l'excel·lència»

Després de l'èxit de FITUR, Cullera continua sumant experiències. En aquest cas, la localitat ha tornat a Madrid per a participar des d'aquest dilluns en una nova edició de Madrid Fusió, el congrés gastronòmic més important a nivell nacional.

«Cullera és un destí gastronòmic consolidat amb marca pròpia que està en contínua cerca de l'excel·lència», ha afirmat l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

La ciutat participa en la vint-i-unena edició de Madrid Fusió com a membre de Saborea España al costat del Club de Producto Artesanos del Arroz, i amb l'objectiu de continuar promocionant i consolidant la seua marca ‘Origen Cullera, Capital Gastronòmica de l'Arròs’.

«Venim a oferir el millor de la nostra gastronomia i ho fem de la mà del Club de Producto Artesanos del Arroz, que és el que que ens proporciona eixa eina empresarial per a poder pertànyer a Saborea España», ha explicat el primer edil, qui ha recordat a més que el Club és l'únic que existeix al nostre país al voltant de l'arròs.

«Aquesta fira és per a Cullera un aparador únic on podem mostrar tota la nostra oferta gastronòmica basada en l'arròs, en els productes de proximitat, en la tradició i en la constant innovació en els nostres plats. Tot això fa possible que siguem un de les principals destinacions turístiques i gastronòmics del litoral valencià»

Programa de Madrid Fusión 2023

Madrid Fusión rep enguany a més de 200 professionals de la gastronomia de la Comunitat Valenciana i entre ells es troben els mestres arrossers membres del Club de Producto Artesanos del Arroz de Cullera.

«Per a Artesanos estar a Madrid Fusión és un llançament, aprofitem per a posar al Club en el mapa de la gastronomia espanyola com a grup professional i com a cuiners d'elit», ha assenyalat el president del Club Artesanos del Arroz, José Palacios.

«Artesanos vol posar en valor els productes de la nostra ciutat, la gastronomia i la professionalitat dels nostres integrants», ha afegit Palacios.

Durant els dies 23, 24 i 25 de gener Cullera mostrarà el millor de la seua gastronomia a través de taules redones, tallers, degustacions i showcookings que posen en valor tant el seu producte estrela, l'arròs, com a productes essencials de KM0 de la seua gastronomia.

«Al llarg d'aquests dies demostrarem a Madrid Fusión al costat del Club de Producto Artesanos del Arroz, no sols la nostra excel·lència gastronòmica sinó que a més reivindicarem la importància que tenen els productes de proximitat, i com no la importància que té el sector primari per al nostre municipi», ha destacat per part seua, la regidora de Turisme, Débora Marí.

Aquest dilluns ha arrancat la jornada amb la participació del Club de Producto Artesanos del Arroz, representat pel seu president José Palacios, en una taula redona al costat de professionals d'altres ciutats com Segòvia, Lleó i Pamplona, per a debatre sobre el sector primari. A continuació, el Club ha impartit un taller sobre cartes sostenibles amb l'elaboració d'un exquisit arròs d'olla.

Cal destacar també el showcooking realitzat per Sandra Jorge Ferrer, la guanyadora de la primera edició del Concurs Gastronòmic ‘Joves Talents’ que va tindre lloc el mes d'octubre passat durant la celebració de la I Biennal Mundial de l'Arròs de Cullera. La jove xef ha elaborat un arròs melós de molleja de vedella, carabassa, formatge blau i pinyons, el plat que li va fer ser guanyadora del concurs.

El dimarts 24 de gener la jornada començarà amb un taller experiencial per a periodistes i agències de viatge en el qual el Club de Producto Artesanos del Arroz elaborarà un arròs d'ànec, bolets i alls tendres, a més d'un arròs negre.

L'agenda també inclou un taula redona sobre ‘Els Sabors de la Mar’ i un taller gastronòmic sobre la paella en el món.

A partir de les 14h, l'espai de l’Exquisit Meditarrani, la marca gastronòmica de Turisme de la Comunitat Valenciana, acollirà un showcooking dels xefs David Zorrilla i Francisco Rocher, membres del Club de Producto Artesanos del Arroz. Tots dos elaboraren un arròs del ‘senyoret’ de cranc blau, gamba blanca i alls tendres.

Per a finalitzar la jornada, a les 15.30h, l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, participarà en una taula redona amb altres representants de destins membres de Saborea España.

El dimecres 25 de gener, últim dia de Madrid Fusión, el Club de Producto Artesanos del Arroz impartirà un taller sobre arrossos tradicionals amb l'elaboració d'un arròs negre.

Després de la degustació de tapes en l'estand de Saborea Cullera, els xefs David Zorrilla i Francisco Rocher mostraran de nou els seus dots culinàries amb un showcooking en el qual cuinaran un arròs d'ostres, bolets i mertensia marítima.

MÉS FOTOS
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 2)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 3)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 4)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 5)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 6)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 7)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 8)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 9)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 10)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 11)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 12)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 13)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 14)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 15)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 16)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 17)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 18)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 19)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 20)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 21)
Cullera exhibeix el seu bon fer gastronòmic a Madrid Fusión - (foto 22)
Pujar