elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera contracta a aturats per al manteniment de vies verdes

  L'Ajuntament de Cullera ha reactivat el manteniment de les seues vies verdes en matèria de restauració forestal. Per a l'execució d'este servei, s'han contractat sis peons i un capatàs, tots ells aturats eventuals del sector agrari, segons ha explicat este matí el regidor d'Agricultura i Medi ambient, Hugo Font.

  Les contractacions servixen per a posar a punt les vies verdes i sendes locals, realitzant un manteniment i controlant l'estat de la vegetació autòctona situada en terreny forestal així com la replantació d'arbrat autòcton. Les labors, ja iniciades, s'allargaran fins a febrer de 2018.

  Aproximadament un 92 % del cost d'estos serveis ha sigut subvencionat per la Direcció Provincial del Servei Públic d'Ocupació (SEPE), l'ajuda de la qual servirà per a fer front als costos dels salaris del personal contractat.

  Gràcies a les labors de manteniment, el consistori millorarà la qualitat del repoblament local, es protegirà a l'entorn davant plagues i malalties, s'estalviarà en altres processos preventius més cars i es disminuirà el risc d'incidències de caràcter natural com els incendis. A més, es possibilitarà l'ús per part dels senderistes, ja que les rutes naturals són part de l'atractiu turístic de la localitat.

  Programes subvencionats

  Els programes de foment de l'ocupació, subvencionats per organismes supramunicipals, han permés que l'Ajuntament de Cullera contracte a més d'un centenar de persones al llarg de 2017.

  A més, durant el mateix any, el consistori ha aconseguit que se signen al voltant de 200 contractes gràcies a recursos propis com la Borsa Social d'Ocupació.

  Per a 2018, el pressupost municipal ha posat més recursos que mai en matèria social, fent possible que els contractes s'amplien a quatre mesos i que els beneficiaris, persones en risc d'exclusió social, puguen treballar durant més temps.

  El consistori recalca la importància d'estar inscrit en el Servici Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF) com a demandant d'ocupació a l'hora d'optar a un lloc de treball públic.

  Pujar