elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera, una ciutat més neta i més segura gràcies al pressupost de 2024

Cullera, una ciutat més neta i més segura gràcies al pressupost de 2024
  • El ple municipal ha aprovat en temps i forma els pressupostos per al pròxim exercici que comptarà amb 39 milions d’euros

  • La localitat duplica la inversió en neteja viària i tindrà sis nous agents de Policia Local

  • Mayor: «Treballem dia a dia per a tindre una ciutat millor. Aquests pressupostos són un reflex del nostre compromís amb tots els veïns i veïnes de Cullera per a millorar la seua qualitat de vida»

Cullera té un nou pressupost per a 2024. Ahir en el Ple Ordinari de novembre es va aprovar en temps i forma, amb 14 vots a favor, els pressupostos per al pròxim exercici, on la localitat comptarà amb més de 39 milions d’euros, cosa que suposa un increment de 3’2 milions respecte a la quantitat destinada per a aquest 2023.

Per nové any consecutiu el govern municipal manté el full de ruta que es va iniciar fa 8 anys congelant els impostos, i continuarà apostant per un pressupost de marcat caràcter social que permetrà afermar el creixement i el desenvolupament de la ciutat.

«Som un govern responsable i eficient que gestiona els recursos públics sense malgastar, reduint el deute i pagant als proveïdors en tan sols 11 dies. Una economia forta que ens permet afrontar situacions difícils com l'augment dels costos energètics sense aplicar pujades d'impostos a la ciutadania», ha definit el alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

Una ciutat més neta i més segura

Del pressupost municipal per al pròxim exercici destaca la inversió destinada a neteja viària, que serà de més de 2.600.000 euros, duplicant així la partida actual.

«Cullera tindrà noves màquines de neteja viària i els veïns i les veïnes també podran reciclar complint així amb la normativa mediambiental. A més els carrers de Cullera es netejaran més a diari i arribarem a zones on ara no arribem. Després d’un contracte precari i caducat, per fi tindrem un contracte en condicions, digne d’una ciutat com a Cullera que aposta per la sostenibilitat i per la protecció del medi ambient», ha explicat el primer edil.

Respecte a la seguretat, la Policia Local de Cullera disposarà de sis nous agents amb la finalitat de reforçar els seus operatius.

«Treballem dia a dia per a tindre una ciutat millor. Aquests pressupostos són un reflex del nostre compromís amb tots els veïns i veïnes de Cullera per a millorar la seua qualitat de vida», ha destacat Mayor.

Polítiques socials i seguretat

Per la seua banda, la regidora de Serveis Econòmics, Marta Tur, ha destacat que en aquests pressupostos «s’ha augmentat la quantia econòmica en àrees que l'equip de govern considera prioritàries ja que recauen en col·lectius que necessiten una especial protecció social, perquè nosaltres governem pensant sempre en les persones».

Trobem l’exemple de Joventut, on la quantia destinada a les beques Erasmus passa de 25.000 a 35.000 euros. També s'incrementen les ajudes a les famílies, en concret la partida destinada al Xec Bebé puja fins als 65.000 euros per a poder ajudar amb 1.000 euros per beneficiari a partir del segon fill/a.

Una altra de les àrees clau és la regidoria d'Envelliment Actiu, creada a l'inici d'aquesta legislatura, el pressupost de la qual aconsegueix els 50.000 euros amb l'objectiu d'impulsar l'atenció i la cura de les persones majors del municipi.

Impuls i foment del sector comercial i associatiu

Per al pròxim exercici, el consistori posarà a la disposició del sector comercial i associatiu de la ciutat més recursos. «Augmentem el capítol de subvencions a entitats i associacions», ha explicat Tur.

En concret, el pressupost contempla un increment de vora 70.000 euros de les subvencions a les entitats socials com Afacu, Baladre o ANEC, festives, esportives, musicals i culturals.

El foment del sector comercial local, especialment afectat per la inflació de preus, continuarà sent una altra de les peces importants de la política econòmica de l'equip de govern. Per a això, es manté un any més el Bo Comerç, amb una inversió de 50.000 euros.

Comptes públics sanejats

La bona situació econòmica de Cullera, fruit de la eficient i responsable gestió del actual govern municipal, ha permés tindre uns comptes públics sanejats.

Tant és així que, durant l’exercici de 2023 destaca el pagament mitjà a proveïdors, on Cullera es col·loca en una mitjana de 11,4 dies, un número molt inferior respecte a ciutats com Sevilla (55,94), Madrid (28,93) o València (28,16). També es situa per davall de la mitjana d'entitats locals (33,4).

Cal recordar que en aquests moments el deute del municipi s'ha reduït a mínims històrics ja que està situada en un 37%, 143 punts per davall de com estava fa deu anys.

Pujar