elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera acull la primera biennal dedicada al Mestre Joaquín Rodrigo

Cullera acull la primera biennal dedicada al Mestre Joaquín Rodrigo
  • Este cap de setmana se celebra en la localitat la primera Biennal de Cambra dedicada a la figura del Mestre valencià amb l'objectiu de donar a conéixer al públic tota la seua herència musical

MÉS FOTOS
Cullera acull la primera biennal dedicada al Mestre Joaquín Rodrigo - (foto 2)
Cullera acull la primera biennal dedicada al Mestre Joaquín Rodrigo - (foto 3)

Cullera acull aquest cap de setmana la I Biennal Joaquín Rodrigo. Es tracta del primer festival de música de cambra dedicat al Mestre valencià i l'objectiu del qual és donar a conéixer al públic en general tota l'herència musical de Rodrigo més enllà del seu Concert d'Aranjuez.

L'Auditori Municipal de la localitat és l'escenari triat per a la celebració, els dies 9 i 10 de juliol, de dos recitals en els quals es repassarà l'obra del compositor valencià . En el primer actuarà la guitarrista internacional resident a Bèlgica Ana Santisteban i tancarà el Festival el grup OMsemble amb un recital de piano i violí a càrrec d'Antonio Oyarzábal i Claudia Sansón.

«Estem encantats d'acollir aquesta primera Biennal de música de cambra dedicada al Mestre Joaquín Rodrigo, no sols perquè es posa en valor la seua magistral obra sinó perquè a més existeix una vinculació especial entre el compositor i la nostra ciutat», ha assegurat l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

El Mestre Rodrigo passava els seus moments de descans a Cullera en el seu xalet enfront de la platja de “Los Olivos” i on segur es va inspirar per a compondre tota la seua meravellosa música.

Amb la celebració d'aquesta primera biennal, Cullera suma una nova cita de prestigi a la seua àmplia i variada agenda d'esdeveniments musicals que tindran lloc aquest estiu. Parlem del festival ZEVRA; del Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema ‘Ciutat de Cullera’; del ‘Òpera Open-Air CullerArts’, el primer festival d’òpera al aire lliure; del ‘Medusa Sunbeach Festival’, i del Concurs Internacional de Violí CullerArts.

«A Cullera hi ha espai per a qualsevol tipus de gènere musical, des de la música clàssica fins a l'electrònica. A la nostra ciutat és possible gaudir d'un entorn natural amb les millors platges d'Europa, degustar un deliciós arròs i a més gaudir de la millor música», ha assenyalat el primer edil.

I Biennal de cambra Joaquín Rodrigo

La Biennal Joaquín Rodrigo és per a persones amants de la música clàssica i també per a joves que estudien música, gaudeixen anant a concerts i senten a més afinitat amb el Mestre Joaquín Rodrigo», ha afirmat el director artístic de la I Biennal de Càmera Joaquín Rodrigo, Bernardo Alcalá Tello.

«Des de la Biennal volem descobrir la persona darrere del Mestre a través de la seua música i de la música de cambra en general», ha afegit Alcalà Tello.

La intenció del director artístic és incorporar a aquest Festival en futures edicions la ciutat de Sagunt, on va nàixer el compositor i també València, ciutat on el Mestre va estudiar abans de la seua etapa parisenca.

A més des de la Biennal han obert una via de col·laboració amb la Fundació ONCE perquè en futures edicions puguen participar artistes joves invidents i fer d'aquest, un Festival inclusiu on els artistes cecs tinguen una plataforma de projecció.

«Creiem fermament que així ho haguera volgut Rodrigo, ja que ell mateix va patir de ceguesa des dels 3 anys i a més va ser cap de la secció artística de l'ONCE», ha explicat el director artístic de la biennal. «Per als anys imparells, el nostre compromís serà realitzar projectes soci-educatius i també inclusius amb els quals, a través de la música, puguem ajudar a totes les persones amb tota mena de dificultats», ha afegit.

Pujar