elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera activa la major inversió de la seua història per a reformar els centres educatius

Cullera activa la major inversió de la seua història per a reformar els centres educatius
  • El consitori injectarà més de 8 milions d’euros per a renovar totes les escoles e instituts després de décades de reivindicacions

Cullera activa la major inversió educativa de la seua història per a reformar les escoles i instituts públics de la ciutat. Un pla que ascendeix a més de 8 milions d'euros i que ja està transformant unes infraestructures educatives que arrosseguen deficiències després de dècades sense ser renovades.

L'alcalde, Jordi Mayor, aconsegueix així tirar avant un dels projectes més ambiciosos de la seua gestió ja que suposarà la pràctica renovació integral de totes les escoles i instituts públics de la ciutat. «Estem davant la major inversió en educació en la història de Cullera. Són més de 5 milions d'euros els que en un breu espai de temps invertirà la Conselleria d'Educació en els centres de Cullera» ha afirmat el primer edil.

En el ple extraordinari celebrat aquest matí s'han aprovat per unanimitat de tots els grups, més de 3 milions d'euros procedents del programa Edificant que serviran per a renovar les infraestructures d'altres dos centres educatius del municipi: el CEIP l’Escolaica i l'IES Llopis Marí.

“Hem celebrat aquest ple extraordinari per a no perdre ni un minut, perquè creiem que l'educació a Cullera ha de ser una emergència”, ha afirmat l'alcalde Jordi Mayor.

La inversió aprovada hui se suma als més de 600.000 euros aprovats recentment per a actuar en el CEIP Sant Antoni de la Mar.

S'atenen així les reivindicacions que durant dècades ve reclamant la comunitat escolar local i que ara comencen a ser una realitat després d'anys de treball com ha volgut destacar la regidora d'Educació i primera tinenta d'alcalde, Silvia Roca.

Noves actuacions

En concret en el CEIP l’Escolaica està previst realitzar un nou aulari d'infantil, un gimnàs, així com reformes dels banys i en el paviment dels patis. Unes obres el valor de les quals aconsegueixen al voltant d'1.400.000 euros i que se sumen a més a la reforma integral 1,2 milions d'euros que s'està escometent en l'edifici històric del col·legi per part de la Generalitat

En el cas de l'IES Llopis Marí el programa Edificant contempla la reforma del gimnàs, l'adequació i millores de les pistes i espais exteriors, així com una zona d'esport annexa, entre altres. Unes actuacions que compten amb una inversió de prop d'1.500.000 euros.

En el CEIP Sant Antoni de la Mar, es contempla la substitució de la coberta de l'edifici principal, l'adequació d'un espai d'ombra al pati, millores d'accessibilitat com la construcció d'un ascensor o la retirada de barreres arquitectòniques. També altres treballs quant al canvi de portes, fusteria, elements esportius, adequació de banys i canvi de paviment en aules. Tot això per un import superior als 600.000 euros.

L'alcalde ha destacat durant la celebració del ple extraordinari que en “estos moments estem finalitzant les obres de l'entrada, paviment, reparació de la coberta de l'edifici principal i la rehabilitació de la façana de l'IES Blasco Ibáñez, unes obres que es van iniciar aquest estiu, així com finalitzant el canvi del sostre i la reforma de l'Edifici del CEIP L’Escolaica”.

Després de la delegació de competències per part de la Conselleria d'Educació del pla Edificant per a estos tres centres escolars, queda pendent ara este tràmit per al CEIP Doctor Alemnay, el CEIP Sant Agustí i el Conservatori Professional de Música Rafael Talens Pelló.

Pujar