elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs critica la falta de SAMU en el festival Medusa de Cullera

Cs critica la falta de SAMU en el festival Medusa de Cullera
  • Fernando Llopis denuncia que “abans de les deu de la nit múltiples unitats de SAMU abandonaren Cullera la nit dels incidents”

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha criticat la falta de SAMU en el festival Medusa de Cullera, la nit dels incidents en els quals va morir una persona, i més de 40 persones van resultar ferides. El grup parlamentari ha registrat una bateria de preguntes en les quals ha demanat a la Conselleria de Sanitat saber amb quantes unitats SAMU es comptava aquella nit i com estaven coordinades.

El portaveu de Cs en l'àrea de Sanitat, Fernando Llopis, ha denunciat que “la unitat SAMU que s'havia desplaçat a Cullera, la va abandonar abans de les deu de la nit, una nit en la qual hi havia màxima afluència de gent en el festival”. A més, Llopis ha preguntat a la Conselleria per “la situació dels vehicles dels quals es disposa per al transport de material específic quan hi ha múltiples víctimes”, i ha lamentat que “no foren utilitzats aqueixa nit”.

Llopis ha manifestat que “és inexplicable que només s'enviaren SAMU per a recollir ferits i portar-los als hospitals al centre de salut de Cullera, al qual van enviar a tots els ferits, i no s'enviara un primer SAMU al lloc en el qual se celebrava festival, i es va produir l'incident” “a fi d'organitzar l'ajuda i sol·licitar al CICU els recursos necessaris, més ambulàncies de diferents tipus, SAMU, SVB o TNA”, ha afegit Llopis.

En aquesta línia, el diputat liberal ha exigit al conseller Miguel Mínguez que “s'explique quina era la planificació aqueixa nit”, i ha qüestionat que donada la situació en l'es troba el Servei d'Assistència Mèdica d'Urgències, és possible que “a Gandia, aqueixa nit, els SAMU no comptaren amb cap metge”. Llopis ha tornat a defensar “mesures i contractes dignes per als metges d'aquestes unitats perquè no ocórrega com aquest cap de setmana del pont en el qual sembla que moltes unitats SAMU no comptaven amb metge i que calga tractar de buscar-los en l'últim moment”, i ha demanat replantejar-se tota la centralització que s'ha fet dels serveis d'emergència a València, perquè “sembla que està donant lloc a uns resultats bastant nefastos”.

Llopis ha reclamat al Conseller Mínguez que “avalue a l'equip directiu que gestiona els serveis d'emergència i que valore si estan a l'altura del que requereix una Comunitat com la nostra”. “Entenem que la seua predecessora li va deixar una organització del servei d'emergències molt desorganitzada”, “per això és necessari prendre mesures, encara que això supose posar en dubte les mesures proposades per la ex consellera Barceló”, ha conclòs el parlamentari.

Pujar