Castellano

La crisi impacta al port de València i el seu president recomana augmentar estocs

La crisi impacta al port de València i el seu president recomana augmentar estocs
  • Aurelio Martínez reconeix que la caiguda del trànsit mundial afecta el port de València i preveu que el començament del 2023 siga complicat

El president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, ha recomanat als empresaris que augmenten l'estoc de materials estratègics davant de la caiguda del trànsit a nivell mundial i les previsions de recessió d'aquest 2023.

En roda de premsa després de la reunió del Consell d'Administració de l'APV, el president reconeix que les previsions apunten a un començament d'any complicat, sobretot després de conèixer-se que les navilieres suprimiran gairebé un 30% dels itineraris entre Àsia i Europa en disminuir la demanda, cosa que afecta directament el port de València.

"Hi haurà una caiguda dels transbordaments ací i hi haurà una discontinuïtat dels serveis, cosa que afectarà l'estoc i fins i tot la cancel·lació dels serveis", ha dit el president de l'APV. Aurelio Martínez reconeix que això era previsible i aconsella els empresaris a avançar-se a aquests problemes logístics i augmentar l'estoc: “Si solen tenir estoc per a deu dies, que el guarden des d'ara per a quinze dies, sobretot l'estratègic”.

És un canvi de tendència ja que fins ara imperava el 'just in time extrem': “Des de la globalització i els anys vuitanta, les empreses s'havien acostumat a no tenir estoc, a esperar l'arribada a port del vaixell però la crisi ja els porta advertint des de fa temps”.

El trànsit al port de València ha caigut un 7% en exportacions, un indicatiu preocupant, explica el president de l'APV, ja que això indica que els nostres mercats els estan passant malament. A més, cal tenir en compte que el port de València està especialitzat en el trànsit de contenidors. Tot i això, les importacions han augmentat.

No és una cosa que estiga succeint només al port de València ja que a nivell mundial el trànsit ha caigut deu punts: “Les dades no són les que ens hauria agradat però la clau és que el pes del port de València en expor impor s'ha mantingut exactament igual”.

Pujar