30 de maig de 2020 30/5/20

Tasques de neteja i desbrossament al Barranc de Sendra de Crevillent

Tasques de neteja i desbrossament al Barranc de Sendra de Crevillent - (foto 1)
  • La Confederació Hidrogràfica del Segura actua al barranc que uneix la carretera N-340 amb el carrer Manuel Sanchis Guarner davant de la sol·licitud de neteja del terreny per part de l'Ajuntament de Crevillent, efectuada l'agost passat

MÉS FOTOS
Tasques de neteja i desbrossament al Barranc de Sendra de Crevillent - (foto 2)
Tasques de neteja i desbrossament al Barranc de Sendra de Crevillent - (foto 3)
Tasques de neteja i desbrossament al Barranc de Sendra de Crevillent - (foto 4)

La Confederació Hidrogràfica del Segura està efectuant tasques de neteja i desbrossament al Barranc de Sendra, que va des de la carretera N-340 a l'altura de l'eixida de Crevillent fins al carrer Manuel Sanchis Guarner, que finalitza a la “Ciutat de Futbol Juanfran Torres” i l'Institut Macià Abela.

L'Ajuntament de Crevillent va sol·licitar la neteja i desbrossament del Barranc de Sendra el passat 8 agost per primera vegada. Segons comenten des de la Regidoria de Medi Ambient, des d’aleshores s'ha reiterat aquesta sol·licitud en diferents ocasions mitjançant escrits, trucades telefòniques, amb l'enviament de fotos per a corroborar el mal estat del terreny i en una reunió mantinguda el passat octubre amb el president de la Confederació Hidrogràfica del Segura.

Entre les actuacions es troben la retirada de residus i vegetació, així com l'extracció de les canyes des de l'arrel, amb el consegüent moviment de terra, per a evitar que tornen a créixer ràpidament. La regidora de Medi Ambient, Estefanía Salinas Peral, ha agraït l'execució d'aquestes tasques de manteniment que serveixen tant per a afavorir la conservació dels ecosistemes com per a evitar el desbordament d'aigua en cas de pluges.

“Les tasques de conservació, manteniment, desbrossament i neteja dels barrancs per part de la Confederació Hidrogràfica del Segura són necessàries per a evitar problemes d'insalubritat, així com desbordaments i inundacions a conseqüència d'obstruccions per l'acumulació de mala herba i altres residus”, afirma l'edil.

Estefanía Salinas Peral ha informat que primer es va demanar la neteja de la rambla al seu pas per la carretera general i que, unes  setmanes després, es va realitzar la sol·licitud de neteja de l'inici de la part que connecta amb el camp de futbol, però que afortunadament les actuacions s'estan realitzant en les dues zones de manera simultània.

Pujar