16 de juliol de 2020 16/7/20

Recomanacions de la Regidoria de Consum de Crevillent per al Black Friday i Cyber Monday

Recomanacions de la Regidoria de Consum de Crevillent per al Black Friday i Cyber Monday - (foto 1)
 • Consum proposa una sèrie de pautes per a comprar de forma segura i responsable

MÉS FOTOS
Recomanacions de la Regidoria de Consum de Crevillent per al Black Friday i Cyber Monday - (foto 2)

Des de la Regidoria de Consum de Crevillent s'ha volgut proposar als ciutadans una sèrie de recomanacions per als dies de compres “Black Friday” i “Cyber Monday”. Este costum, provinent dels Estats Units, consisteix en la promoció d'ofertes i descomptes en tots els productes i s'està adoptant cada vegada més pels establiments, especialment pel comerç online. Entre els consells de la regidoria estan:

 1. Comparar és estalviar, ja que moltes vegades pots trobar el mateix producte a preus molt diferents. Sovint existeix un producte millor que et pot eixir més barat (o amb millor relació qualitat/preu).
 2. Al costat del preu rebaixat sempre ha de figurar o el preu original o el percentatge de la rebaixa (o les dues coses).
 3. Encara que siguen rebaixes, les garanties són les mateixes de sempre. Recorda que si compres en persona només estan obligats a retornar-te els diners si el que compres té algun defecte de fàbrica. Si et penedeixes o t'equivoques de talla, per exemple, les botigues no estan obligades a tornar-te res (encara que moltes tenen polítiques de devolució amb les quals si retornes el producte et donen un val pel mateix preu per a gastar en aqueixa botiga).
 4. Els productes rebaixats han de tindre la mateixa qualitat de sempre: la norma no permet vendre com a rebaixats productes defectuosos.
 5. Durant unes rebaixes la botiga pot aplicar algunes condicions especials (no acceptar pagament amb targeta, canviar la seua política de devolucions…), però han d'anunciar-ho clara i visiblement perquè tots els clients ho vegen.
 6. El tiquet o factura són necessaris per a poder reclamar: conserva'ls.
 7. Estan obligats a donar-te un full de reclamacions si la demanes. Has d'emplenar-la en 3 còpies: una per a tu, una altra per a ells i una tercera que hauràs de presentar en l'Oficina de Consum.
 8. En les compres per Internet tens 14 dies per a penedir-te i retornar el producte sense donar explicacions: hauran de retornar-te tot el que vas pagar. Si pages online, el millor és una targeta de prepagament, una targeta de crèdit o Paypal. Evita fer transferències bancàries si no et fies plenament del venedor.
 9. Les compres impulsives mai són bones: fes una llista del que necessites.
 10. Recorda… ningú dona duros a 40 pessetes. Si ens necessites, t'atendrem en l'oficina de Consum situada en carrer Ribera.

Des de la Regidoria de Consum recorden als ciutadans que els drets al realitzar les compres en les promocions d'aquests dies són iguals als de la resta de l'any i conviden als crevillentins i crevillentines a realitzar les seues compres en comerços del municipi per a incentivar l'economia local.

Pujar