26 de novembre de 2020 26/11/20

Pictogrames inclusius en els passos de zebra de Crevillent per a millorar la seguretat

Pictogrames inclusius en els passos de zebra de Crevillent per a millorar la seguretat - (foto 1)
  • La Regidoria d'Espais Públics explica que l'ús de senyals de precaució en els passos de zebra pretén incrementar la visibilitat en els encreuaments i facilitar el trànsit per la localitat, especialment als xiquets i xiquetes amb autisme

MÉS FOTOS
Pictogrames inclusius en els passos de zebra de Crevillent per a millorar la seguretat - (foto 2)

"Para, Mira, Cotxe Parat, Creua" són algunes de les paraules que es podran llegir a partir d'ara en els passos de zebra de Crevillent al costat dels quatre pictogrames instal·lats amb l'objectiu de garantir la visibilitat i la seguretat en els encreuaments i facilitar el trànsit per les àrees escolars de la localitat, especialment als xiquets i xiquetes amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA).

Segons ha indicat el regidor d'Espais Públics, Marcelino Giménez, es tracta de representacions visuals simplificades i figures fàcils de reconéixer que ajudaran a les persones amb dificultats de comunicació a relacionar-se amb el seu entorn, al mateix temps que facilitaran que l'educació viària siga inclusiva, tenint en compte el procés d'aprenentatge per a qualsevol persona amb aquest trastorn. El color triat per a això ha sigut el blau, símbol que representa l'autisme.

“Hem volgut incorporar quatre pictogrames que expliquen l'ús dels passos de zebra dins del nostre compromís de fer el nostre poble un poquet més accessible i inclusiu. La nostra idea és aprofitar l'adequació i el “repintat” dels passos de zebra del municipi per a incorporar aquests distintius fonamentalment en els itineraris escolars i estendre'l després a altres llocs molt transitats” explica l'edil.

L'accessibilitat universal s'aconsegueix no sols eliminant les barreres arquitectòniques, -afig Marcelino Giménez- sinó dotant a la nostra localitat d'una millor accessibilitat sensorial i cognitiva que permeta que tots els veïns i veïnes es puguen moure pel nostre poble d'una forma més autònoma.

Pujar