elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Medi Ambient arregla la part deteriorada d'una sendera que uneix al Parc Natural de Sant Cayetano amb El Raig

Medi Ambient arregla la part deteriorada d'una sendera que uneix al Parc Natural de Sant Cayetano amb El Raig
  • El camí estava quasi impracticable pels efectes naturals de l'erosió, per això, s'ha apuntalat amb llistons de fusta i s'han emplenat els buits per a compactar el terreny

MÉS FOTOS
Medi Ambient arregla la part deteriorada d'una sendera que uneix al Parc Natural de Sant Cayetano amb El Raig - (foto 2)
Medi Ambient arregla la part deteriorada d'una sendera que uneix al Parc Natural de Sant Cayetano amb El Raig - (foto 3)

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Crevillent ha restaurat una part de la sendera de xicotet recorregut PR-110 que es trobava en mal estat i amb riscos per als usuaris, fins i tot tornant-se quasi intransitable.

Aquest estat és degut a les diferents activitats que pateix aquesta sendera, però potenciat pel tipus de terreny i les precipitacions de les zones, que provoca processos erosius i bugades del terreny.

Aquest tram de la sendera restaurada té al voltant de 25 metres de longitud, situat a uns 100 metres des de l'àrea recreativa del parc de muntanya de Sant Cayetano, formant part del PR-110, en el qual es va realitzar una altra restauració l'any 2022.

La regidora de Medi Ambient, Estefanía Salinas, ha indicat que “la Serra de Crevillent és una de les joies de la corona local, mantindre-la accessible és una tasca ineludible per a garantir el gaudi tots i totes”.

Aquesta ruta és molt rellevant perquè és circular, tenint el seu inici i final al parc de Sant Cayetano, connectant amb els PR-108 i PR-278 de la Serra de Crevillent, així com la pista forestal que dona accés a l'àrea recreativa.

Els objectius d'aquesta restauració és convertir la sendera en una ruta segura i transitable per als visitants i ésser una possible ruta auxiliar d'evacuació en cas d'incendi, així com donar accés o facilitats a uns certs serveis d'emergències.

Pujar