elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'església de San Felipe Neri protagonista de la foto de maig de l'Arxiu de Crevillent

L'església de San Felipe Neri protagonista de la foto de maig de l'Arxiu de Crevillent
  • Una fotografia en blanc i negre presa en 1971 de l'Església de San Felipe Neri pel fotògraf Joaquín Pérez, en la qual també s'aprecia la Plaça del Cardenal Belluga, ha sigut triada per l'Arxiu Municipal per al mes de maig

En aquesta ocasió li ha tocat a la pedania de San Felipe Neri, que actualment compta amb 400 habitants, ser protagonista del mes de maig en el calendari fotogràfic de l'Arxiu Municipal. En concret, en la imatge triada es pot veure tant la façana de l'església com la plaça en la que es troba.

La Real Vila de San Felipe Neri va ser fundada l'any 1732 pel rei Felipe V de Borbón, per mediació del Cardenal Luis Antonio de Belluga i Moncada, qui a més li va concedir al lloc el títol de Real Vila. Aquest títol va suposar la concessió per part del monarca de franquícies i immunitats, una feligresia pròpia i ajuntament, així com un escut d'armes propi i una bandera.

En 1884, San Felipe Neri va ser agregat a l’Ajuntament de Crevillent sense perdre el títol de Vila Real que ostenta i de fet, conservem part de la documentació referida a aquest fet històric tan important per a la nostra localitat, si bé, lamentablement, la major part de la documentació de la pedania es troba en mans de particulars.

La primera pedra de l’església de San Felipe Neri va ser col·locada en maig de 1750, i es obra de Miguel Francia García, igual que el temple de Nuestra Señora de Belén, pròxim a complir el seu segon centenari.

Va ser reformada als anys 40, l’estructura de cobriment es va perdre després del seu enfonsament. A més, compta amb una nau central i dos laterals, cúpula, campanar i diverses antiguitats artístiques conservades a l’interior.

La Foto del Mes mostra també a diversos xiquets jugant en la plaça i la policia local fent la seua ronda per aquest lloc emblemàtic de San Felipe Neri, pedania pròxima a complir el seu 140 aniversari de la seua adhesió a Crevillent.

Pujar