elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Arxiu Municipal ‘Clara Campoamor’ publica un nou número de la sèrie dedicada als Edificis i Espais Històrics de Crevillent

L'Arxiu Municipal ‘Clara Campoamor’ publica un nou número de la sèrie dedicada als Edificis i Espais Històrics de Crevillent
  • Aquest número és el vint-i-uné de la sèrie i coincidix amb la commemoració del 140 aniversari de l'annexió de la pedania a Crevillent

MÉS FOTOS
L'Arxiu Municipal ‘Clara Campoamor’ publica un nou número de la sèrie dedicada als Edificis i Espais Històrics de Crevillent - (foto 2)

L'Arxiu Municipal de Crevillent ‘Clara Campoamor’ publica un nou número de la sèrie dedicada als Edificis i Espais Històrics de Crevillent, en el seu número vintens primer, en aquesta ocasió, dedicat a la pedania de Sant Felip Neri, coincidint amb la commemoració del 140 aniversari de la seua annexió a Crevillent, el 25 de gener de 1884.

En aquesta nova publicació, l'Arxivera Municipal, Bibiana Candela, narra la història d'aquest nucli de població fundat en 1732 pel cardenal Luís Antonio de Belluga i Moncada, per orde del primer Borbó, Felip V. La pedania compta amb poc més d'un centenar d'habitants, i durant aquest número de la sèrie realitzada per Bibiana, es compta l'evolució durant quasi tres segles, analitzant els seus principals característiques, població, edificis, entre altres. Sant Felip Neri ostenta des de llavors el títol de Real Vila, que comportava la concessió per part del monarca de franquícies i immobles, una feligresia pròpia i un ajuntament, sent nomenat primer alcalde Sr. Antonio Marzo, així com un escut d'armes propi i una bandera, encara vigents en l'actualitat.

A través d'aquest fullet, l'Arxiu Municipal difon la història de Crevillent i de les seues pedanies, ja que l'annexió de Sant Felip va ser un dels elements que va conformar la vila crevillentina, juntament amb el primer auge de la indústria tèxtil i la configuració de la Setmana Santa, en l'últim quart de segle XIX. A més, l'Arxiu Municipal porta una dècada apostant per la difusió d'aquest servici cultural i de la història de Crevillent a través de diferents activitats, entre elles, la sèrie dedicada a Edificis i Espais Històrics de la nostra localitat, amb la finalitat que els ciutadans coneguen el seu passat a través de la pròpia documentació conservada en l'arxiu, juntament amb fotografies i testimoniatges orals dels nostres majors.

Este fullet és gratuït i pot obtindre's en qualsevol oficina municipal, així com en la web municipal, en les xarxes socials de l'Arxiu Municipal (Facebook i Instagram), així com seran repartits entre els veïns de Sant Felip Neri.

Pujar