elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament informa de l'arribada d'una nova DANA, menys intensa, a Crevillent

  • S'activa l'avís groc per fortes pluges en el litoral sud d'Alacant a partir de les 20 hores

L'Ajuntament de Crevillent ha anunciat l'arribada d'una nova Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) al municipi. Les precipitacions començaran hui 21 d'octubre i es declararà l'alerta groga a partir de les 20 hores en el litoral sud d'Alacant, davant la predicció de fortes pluges.

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) l'avís groc continuarà durant la nit per la previsió de precipitacions acumulades de fins a 20 litres per metre quadrat en una hora en el sud de la Comunitat Valenciana. Aquest nivell romandrà actiu durant el dimarts en tot el territori valencià. En el cas del litoral de Castelló l'avís s'elevarà a taronja.

L'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, vol tranquil·litzar als crevillentins, ja que de moment “no existeix cap avís de risc major”. Al contrari del que va ocórrer amb l'arribada de l'anterior DANA, aquesta vegada l'alerta és de menor gravetat i “no afectarà de la mateixa manera”.

Davant l'anunci de pluges intenses Protecció Civil aconsella disminuir la velocitat al volant i extremar les precaucions, així com no detindre's en zones on puga discórrer una gran quantitat d'aigua. A més suggereix circular preferentment per carreteres principals i autopistes. En cas de pluges intenses avisa de la necessitat de buscar un lloc adequat per a aparcar els vehicles per a evitar danys. Mentre que, a aquelles persones que es troben en el camp, se'ls recomana allunyar-se dels rius, torrents i zones baixes de vessants i pujols, així com evitar travessar zones inundades.

De moment no està programada la suspensió de les classes, encara que des de l'Ajuntament de Crevillent informen que estaran pendents de l'evolució de la climatologia durant les pròximes hores.

Pujar