elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Crevillent posa preu al mobiliari urbà per a conscienciar de la importància de cuidar-lo

L’Ajuntament de Crevillent posa preu al mobiliari urbà per a conscienciar de la importància de cuidar-lo
  • L’objectiu de la campanya «El mobiliari urbà és teu» és sensibilitzar a la ciutadania per a posar en valor les infraestructures públiques i comprendre el seu valor econòmic

MÉS FOTOS
L’Ajuntament de Crevillent posa preu al mobiliari urbà per a conscienciar de la importància de cuidar-lo - (foto 2)
L’Ajuntament de Crevillent posa preu al mobiliari urbà per a conscienciar de la importància de cuidar-lo - (foto 3)
L’Ajuntament de Crevillent posa preu al mobiliari urbà per a conscienciar de la importància de cuidar-lo - (foto 4)

El regidor de Parcs i Jardins, David Amorós Candela, ha presentat este dimecres la campanya “El mobiliari urbà és teu” amb la qual es pretén conscienciar a la ciutadania del valor que tenen infraestructures com els bancs, fanals i papereres en espais públics. Així, Crevillent ha començat el dia este dia amb unes particulars etiquetes que indiquen el cost d'este mobiliari urbà: 750 euros per un fanal, 270€ per un banc o 150€ per una paperera. “Per descomptat, el mobiliari urbà no està en venda, sinó que es tracta d'una nova campanya de conscienciació que ha posat en marxa l'Ajuntament per a promoure la cura d'aquest mobiliari urbà per part de la ciutadania”, ha afirmat l'edil.

La campanya “El mobiliari urbà és teu” cerca crear consciència del cost que les infraestructures públiques té per a l'administració i, en conseqüència, per a la ciutadania, en proporcionar informació clara sobre el seu cost. Aquesta acció s'emmarca dins de la nova marca municipal “Estima Crevillent”, la qual té la conscienciació i el foment de pràctiques de civisme com un dels seus eixos principals.

“Moltes vegades la ciutadania no és conscient de quant costa posar en funcionament i mantindre infraestructures públiques tan presents en el nostre municipi com els bancs dels nostres parcs o un fanal. Volem que la gent valore més estes infraestructures amb l'objectiu de promoure la seua cura i manteniment”, explica el regidor de Parcs i Jardins, David Amorós, qui ha afegit que “l'important és que les persones entenguen que en danyar el mobiliari urbà estan perjudicant també els veïns; al final, es tracta d'un bé públic i volem acabar amb els actes de vandalisme, promovent l'empatia i el civisme”.

Estima Crevillent

“Estima Crevillent” engloba totes les accions de neteja, manteniment de la via urbana, jardineria i cura del medi ambient de l'Ajuntament de Crevillent. Esta estratègia municipal, que engloba diferents àrees, aspira a establir les bases per a crear un municipi més amable, net i responsable amb el medi ambient.

L'objectiu principal és conscienciar als veïns per a aconseguir un compromís amb la convivència i el manteniment del municipi, així com fer-los arribar la informació necessària perquè el tinguen fàcil a l'hora de posar en pràctica eixe compromís i implementar pràctiques sostenibles.

“Existix una problemàtica amb la neteja, com els orines dels animals, els quals no tenen culpa, ja s'ha de netejar i cadascun ser responsable perquè això és un treball de tots, ja que la deterioració de bancs, fanals i diferent mobiliari urbà és pagat pels veïns”, conclou l'edil de Parcs i Jardins, Amorós Candela.

Pujar