elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Crevillent entrega un compostador a cada centre educatiu per a fomentar l'educació mediambiental

L'Ajuntament de Crevillent entrega un compostador a cada centre educatiu per a fomentar l'educació mediambiental
  • Les Regidories de Medi Ambient i Agricultura impulsen un nou projecte en el qual es potencia l'economia circular mitjançant el compostatge, ja que a partir de residus orgànics, l'alumnat podrà generar el seu propi compost

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Crevillent entrega un compostador a cada centre educatiu per a fomentar l'educació mediambiental - (foto 2)

Amb motiu de l'èxit i la implicació dels centres educatius de Crevillent quant a matèria de medi ambient i, en concret, de residus, les Regidories de Medi Ambient i Agricultura han fet lliurament d'un compostador per cada centre d’infantil i primària, així com en els dos instituts. Amb aquesta mesura es pretén fomentar l'educació en matèria mediambiental, permetre a l'alumnat generar el seu propi compost a partir de les restes orgàniques que produeixen, i comptar així amb totes els avantatges que això comporta.

El compostatge consisteix en la descomposició aeròbia (amb presència d'oxigen) de la matèria orgànica del menjador i de l'esmorzar, així com de les restes de la poda dels arbres. Durant els primers mesos, s'aniran tirant tots aquests desaprofitaments al compostador, també es faran les tasques específiques per a evitar olors i es portarà el control de les fases del procés.

Després de diversos mesos, tota aquesta matèria orgànica s'haurà reduït i descompost fins a convertir-se en compost, que es podrà usar com a abonament als jardins, testos i plantes del centre o als seus horts escolars.

Pel fet que és un projecte pilot, l’Ajuntament estarà en contacte directe amb els centres per a la supervisió i resolució de possibles problemes de la manera més ràpida i eficaç possible. També es comprovarà si és necessari ampliar la quantitat de compostadors en cas que la quantitat de residus siga major de la prevista.

Amb aquestes accions l'alumnat podrà veure que d'un residu com és el menjar, que aniria al fem, mitjançant aquest procés, es pot convertir en un recurs i aliment per a les plantes. D'altra banda, també té una funció transversal en altres matèries lectives del col·legi com poden ser les matemàtiques, les diferents llengües i el medi ambient. I així se'ls va acostumant a l'ús del nou contenidor marró implantat fa poc als carrers del municipi per als residus de les restes de menjar.

Des de la Regidoria de Medi Ambient i Agricultura, han agraït la implicació, tant dels respectius centres com del conjunt de l'alumnat, en aquest pioner projecte per a la sensibilització dels joves amb el reciclatge i el medi ambient en general. També ens recorden que aquesta mesura suposa un pas més en el compliment dels objectius de l'Agenda 2030, en concret, l’objectiu 12, article 8: “D'ací a 2030, cal assegurar que les persones de tot el món tinguen la informació i els coneixements pertinents per al desenvolupament sostenible i els estils de vida en harmonia amb la natura”.

Pujar