elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Infància i pantalles: Crevillent realitza un taller per a pares i mares que busquen eines per a millorar la relació amb les tecnologies

Infància i pantalles: Crevillent realitza un taller per a pares i mares que busquen eines per a millorar la relació amb les tecnologies
  • La Regidoria de Drets Socials organitza un taller per a progenitors i tutors centrat en l'educació de la infància en relació al maneig de mòbils, dotant-los d'eines i noves habilitats

Amb la finalitat de fer costat a les famílies del municipi en la difícil tasca d'educar els xiquets i les xiquetes en l'ús del telèfon mòbil, l'Ajuntament de Crevillent mitjançant la UPCA, que depén de la Regidoria de Drets Socials i Desenvolupament Humà, ha organitzat un taller d'orientació.

El paradigma de l'ús de les tecnologies ha canviat radicalment en molt poc temps. S'ha passat d'una tecnologia passiva, com és la televisió, a una interactiva i d'abast global. Això ha ocasionat una bretxa generacional com poques vegades s'ha vist abans, la qual cosa ha provocat que molts progenitors i tutors legals no siguen conscients de la influència que tenen els dispositius electrònics en les etapes primerenques del desenvolupament. A més, existeixen riscos molt elevats per als menors de veure's exposats a continguts inadequats o que acaben desenvolupant una addicció al mòbil.

A tot l'anterior cal sumar-hi l'actual situació de crisi econòmica i la pèrdua de poder adquisitiu, ja que es tradueix en el fet que moltes famílies es vegen abocades a sol·licitar ajudes socials per a donar solució a aquest problema, que, per desgràcia, és cada vegada més comú.

La regidora de Drets Socials, Montserrat Pineda, ha indicat que “cuidar dels xiquets i les xiquetes del municipi, especialment d'aquells que es troben en una situació de vulnerabilitat, és fonamental per a garantir un bon futur per a Crevillent. Tots els que cuiden de les noves generacions són conscients dels perills en la infància als quals ells es van enfrontar, però hui existeixen noves amenaces que molts desconeixen. És ací on radica la importància de realitzar tallers com aquest, que tenen per objectiu fonamental estretir la relació familiar amb l'entesa entre individus de generacions diferents”.

Per això, l'equip tècnic que desenvolupa la seua tasca en la Regidoria de Drets Socials ha treballat per a oferir tallers útils que proporcionen les eines i habilitats per a millorar la vida i l'educació dels xiquets i les xiquetes.

Prova d'això és el taller que es va iniciar dimecres passat, 1 de febrer, que tindrà la segona part el dia 8 d'aquest mes. El monogràfic impartit pel tècnic de la UPCCA i dedicat a famílies del Pla d'ajudes econòmiques amb fills en Educació Primària, se centra en els següents punts:

Què és un mòbil
Per a què serveix
Com l'utilitzem
Avantatges de la utilització del mòbil
Perills
Com instal·lar els controls parentals en els mòbils.
Factors de protecció per a previndre l'aparició d'addiccions.

Aquesta activitat de suport a les famílies consta de dues sessions formatives i s'està duent a terme en les dependències del Centre de Majors “Parc Nou”. Hi estan participant 15 mares i 1 pare. Es té prevista, en un futur pròxim, la realització de nous cursos que faciliten eines per a la formació de mares i pares.

 

Pujar