27 d’octubre de 2020 27/10/20

Guia d'actuació per a dones que estan patint violència de gènere durant l'estat d'alarma

Guia d'actuació per a dones que estan patint violència de gènere durant l'estat d'alarma - (foto 1)
  • La Regidoria d'Igualtat de Crevillent difon una guia elaborada pel Ministeri amb els recursos i els telèfons als quals les dones poden recórrer en cas d'estar patint violència masclista durant l'actual crisi sanitària provocada pel COVID-19

La Regidoria d'Igualtat de Crevillent s'ha fet eco de la guia d'actuació, elaborada pel Ministeri d'Igualtat, orientada a les dones que estan patint violència de gènere durant la situació de permanència domiciliària a causa del COVID-19.

En aquesta guia s'ha elaborat una recopilació d'informació i dels diferents recursos als quals s’ha de recórrer en cas de patir violència de gènere durant el confinament decretat per l'estat d'alarma. S’hi pot accedir a través del següent enllaç: http://www.violenciagenero.igualdad.gob.es/informacionutil/covid19/

La regidora d'Igualtat, Ana Vanesa Mas, informa que per a sol·licitar assistència davant de violència masclista es pot telefonar al 016, telèfon que continua funcionant les 24 hores, tots els dies de la setmana, o al 900 580 888 (telèfon habilitat per la Generalitat).

A causa de les normes de seguretat i prevenció determinades per les autoritats sanitàries, només en els casos més urgents es realitzarà una atenció de manera presencial a través de la Xarxa de Centres d'Atenció a les Dones Víctimes de Violència de Gènere.

En els casos en què la situació així ho requerisca, o que la circumstància del confinament domiciliari decretat pel COVID-19 puga suposar un perill major per a les dones víctimes de la violència de gènere i els seus fills que viuen amb el seu agressor, es derivaran els casos immediatament als centres d'emergència o centres de recuperació integral, independentment que existisca o no denúncia prèvia.

Està disponible també la consulta i l'assessorament en línia 24 hores a través del correu electrònic 016-online@mscbs.es. Aquest servei està adaptat a persones amb discapacitat a partir del Servei Telesor i del Servei de videointerpretació SVIsual.

Pel que fa a l'assessorament jurídic, el 016 oferirà aquesta orientació de 08.00 h a 22.00 h tots els dies de la setmana. Davant la necessitat de suport emocional o psicològic, el Ministeri d'Igualtat ha posat en marxa un sistema ràpid d'atenció via Whatsapp, que està atés per psicòlogues especialitzades en violència de gènere. Es pot contactar a través dels següents números: 682916136 i 682508507.

A més, l'edil d'Igualtat ha comentat que existeix també un servei d'atenció municipal enfront de la violència de gènere, al qual es pot contactar a través del correu electrònic: emarin@crevillent.es

Si es necessita ajuda immediata davant una situació d'emergència, es pot trucar als telèfons gratuïts d'emergència actius 24h: el 112, Policia Nacional (091) i Guàrdia Civil (062). En cas de no poder telefonar davant una situació de perill, es pot descarregar l'aplicació AlertCops, una app de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil que conté un xat i envia la localització a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

El Ministeri d'Igualtat recomana abandonar el domicili, si sents que tu o alguna de les persones del teu entorn (per exemple, els teus fills) esteu en perill, i avisar als serveis d'emergència. Si no pots eixir, busca un lloc segur en el qual resguardar-te i intenta demanar ajuda a les persones que es puguen trobar en el teu entorn perquè contacten amb aquests telèfons.

Pujar