elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detingudes dues persones que van robar a ancians a Crevillent despistant-los amb gestos afectuosos

Detingudes dues persones que van robar a ancians a Crevillent despistant-los amb gestos afectuosos
  • La detenció va tenir lloc després de la persecució policial que va transcórrer pels carrers del nucli urbà de Crevillent i els va portar fins a la Partida Marxant

El dia 17 de maig, la Guàrdia Civil d'Alacant al costat de la Policia Local de Crevillent, ha detingut a dues persones relacionades amb el robatori/furte de joies, rellotges i altres objectes de valor comesos sota el conegut “mètode de l'abraçada”, en la localitat de Crevillent. Després d'una ràpida intervenció policial, els presumptes autors van ser detinguts, ordenant el jutjat presó per a l'autora material dels fets.

Dilluns passat, la Guàrdia Civil va tenir coneixement que en el nucli urbà de la localitat de Crevillent, es va produir un robatori comès sota el conegut “mètode de l'abraçada”. Aquest tipus de delictes són comesos contra persones d'avançada edat en els quals, en general, una dona aborda a un home satisfent-lo de gestos afectuosos amb la sola intenció de robar-li.

En aquest cas la víctima es tractava un home octogenari veí de la localitat, el qual anava passejant, quan una dona desconeguda el va abraçar per darrere, aquest en veure's sorprès es va soltar i en girar-se la dona de manera violenta li va sostraure un anell d'or que portava lloc i va emprendre la fugida, un testimoni que va presenciar l'escena va intentar retenir-la sense èxit ja que va aconseguir escapolir-se després d'agredir al testimoni i es va pujar en un vehicle que l'estava esperant per a emprendre la fugida.

Per aqueix motiu, els agents del Lloc Principal de la Guàrdia Civil de Crevillent i els agents de la Policia Local de Crevillent van iniciar immediatament un dispositiu a fi de localitzar als autors del robatori. Transcorregut pocs minuts des de la perpetració del delicte, una patrulla de la Policia Local va identificar el vehicle amb els dos autors circulant per la localitat, en veure's sorpresos per la patrulla van iniciar una persecució que els va portar fins als afores del nucli urbà on els agents van aconseguir interceptar-los i detenir-los arribant al lloc la resta de patrulles de Guàrdia Civil i Policia Local.

Per tot això la Guàrdia Civil va traslladar als detinguts a la Caserna per a l'inici de les diligències policials. Els agents instructors, coneixedors que aquests robatoris se solen cometre amb un caràcter altament itinerant, canviant els seus autors tant de lloc d'actuació com de domicili, no va bastar la simple comprovació d'antecedents en les bases policials, sinó que es va sol·licitar d'unitats de diferents llocs, diligències en les quals pogueren estar relacionades.

Fruit d'aquestes gestions, es va esbrinar que la presumpta autora material: una dona de nacionalitat romanesa de 21 anys, estava implicada en altres 3 delictes comesos en les localitats de Sant Joan d'Alacant, Sant Andreu de Llavaneres (Barcelona) i en la mateixa localitat de Crevillent. D'altra banda, l'altre detingut, es tractava d'un home de la mateixa nacionalitat i de 24 anys sense antecedents.

Després de la posada a la disposició del Jutjat núm. 3 d'Elx, es va decretar la llibertat amb càrrecs per a l'home i l'el ingrés a la presó per a la dona.

D'igual forma va ser intervingut el vehicle que va ser usat, quedant depositat en la Caserna de la Guàrdia Civil de Crevillent a l'espera del seu trasllat al depòsit judicial a València.

Pujar