elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detenen a Crevillent a un fugitiu reclamat per les autoritats alemanyes: s'enfronta a 5 anys de presó

Detenen a Crevillent a un fugitiu reclamat per les autoritats alemanyes: s'enfronta a 5 anys de presó
  • A l'arrestat li constava una Ordre Europea de Detenció per a Extradició (OEDE) per Alemanya acusat de vendre de manera fraudulenta una excavadora

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat alacantina de Crevillent a un home buscat per les autoritats alemanyes reclamat per delictes d'estafa, frau i falsedat documental després de presumptament enganyar un ciutadà alemany en la venda d'una excavadora.

El fugitiu va ser localitzat per agents de la Unitat de Drogues i Crim Organitzat (O.D.I.C.O.) de la Brigada Provincial de Policia Judicial d'Alacant després d'una sèrie d'esbrinaments i gestions policials, donant finalment amb el parador d'aquesta persona que es trobava residint en un habitatge de la localitat de Crevillent.

Els fets pels quals se li buscava

Segons versava l'ordre de detenció internacional, el fugitiu, l'any 2020, va iniciar els tràmits de venda d'una excavadora a un ciutadà alemany establit a Bonn, realitzant tots els tràmits i intercanvis de documentació a través de correu electrònic. Però l'excavadora no era propietat d'aquesta persona, per la qual cosa no tenia potestat per a vendre-la. A més aquesta persona es va identificar i va emplenar la documentació per a realitzar els tràmits de venda amb un altre nom que no era el seu, rebent un pagament de 6.500 euros per l'excavadora, però aquest home finalment va enganyar el ciutadà alemany i no va concloure la venda.

Per aquests fets, les autoritats alemanyes van dictar ordre europea de detenció per a extradició (OEDE) per a la localització i detenció d'aquesta persona, que pot enfrontar-se a Alemanya a una pena de presó de fins a 5 anys.

El detingut, de nacionalitat espanyola i de 39 anys d'edat, va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de l'Audiència Nacional competent per a executar l'ordre d'extradició.

Pujar