elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Descoberta una granja de criptomonedas en un habitatge a Crevillent

Descoberta una granja de criptomonedas en un habitatge a Crevillent
  • Aquest mètode s'empra habitualment com a mitjà de pagament habitual en activitats il·lícites vinculades a delictes tecnològics i el blanqueig de capitals

MÉS FOTOS
Descoberta una granja de criptomonedas en un habitatge a Crevillent - (foto 2)

La Guàrdia Civil ha detingut a Crevillent a dos homes, espanyols de 30 i 53 anys, com a presumptes autors d'un delicte de defraudació de fluid elèctric, per valor de 24.657 euros. A l'interior de l'habitatge s'amagava una granja de mineria de criptomonedas, en un local annex, amb gran quantitat de processadors, ordinadors i sofisticats, que va ser el que va provocar la gran despesa energètica.

Agents de l'Àrea d'Investigació de Crevillent, van iniciar una operació el mes de juny passat, per a tractar d'esbrinar què hi havia darrere del consum excessiu d'electricitat, realitzat per mitjà d'un enganxament il·legal, en un habitatge situat en una zona rural del municipi.

Durant les vigilàncies realitzades, es va comprovar que l'emissió tèrmica despresa era molt alta, equiparable a la d'una nau industrial a ple rendiment, i que a més comptava amb unes turbines per a poder refrigerar tot l'interior de l'habitatge.

Els agents, habituats al fet que aquest tipus de despeses tan excessives de llum siguen deguts al fet que en el seu interior es cultive gran quantitat de plantes de marihuana, es van sorprendre en descobrir el que realment amagava la casa.

I és que en l'entrada i registre d'aquesta casa de camp la Guàrdia Civil va trobar no una plantació, sinó una granja de mineria de criptomonedas, empleades habitualment com a mitjà de pagament habitual en activitats il·lícites vinculades a delictes tecnològics i el blanqueig de capitals. En total es van localitzar 8 processadors, 100 targetes gràfiques, 1 ordinador portàtil i sofisticats equips de refrigeració i d'extracció de fums.

Donada la complexitat dels fets, fins al lloc es van desplaçar especialistes en investigació tecnològica de la Unitat Orgànica de Policial Judicial de la Comandància d'Alacant per a analitzar la fabricació i l'ús d'aquestes.

Els dos homes van ser detinguts finalment com a presumptes autors d'un delicte de defraudació de fluid elèctric. Han sigut posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció d'Elx, quedant de moment, en llibertat amb càrrecs.

La creació de noves criptomonedas a través de la mineria

Minar criptomonedas fa referència al procés necessari per a validar les operacions que es duen a terme mitjançant aquesta mena d'actius digitals. Per exemple, si prenem el cas pràctic d'una moneda de bitcoin, la seua mineria es basaria en la validació i el registre de les transaccions en la blockchain. En definitiva, minar criptomonedas, suposa resoldre amb èxit els problemes matemàtics que es presenten. Els miners que ho duen a terme obtenen a canvi criptomonedas acabades d'encunyar, aconseguint posar amb això en circulació les noves criptomonedas.

Pujar