elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els crevillentins ja poden reciclar els seus desaprofitaments orgànics i bioresidus gràcies als nous contenidors orgànics

Els crevillentins ja poden reciclar els seus desaprofitaments orgànics i bioresidus gràcies als nous contenidors orgànics
  • L'Ajuntament de Crevillent ha començat a instal·lar els nous contenidors orgànics, fàcilment recognoscibles pel seu característic color marró, per tot el municipi i continuaran instal·lant-se fins a aconseguir la xifra de 150 unitats

MÉS FOTOS
Els crevillentins ja poden reciclar els seus desaprofitaments orgànics i bioresidus gràcies als nous contenidors orgànics - (foto 2)

Gràcies a la regidoria de Serveis Públics ja s'han començat a instal·lar els denominats quints contenidors marrons, destinats exclusivament a residus orgànics. Progressivament s'aniran instal·lant per tot el municipi i pedanies de Crevillent fins a aconseguir els 150 contenidors. Aquesta mesura implica un canvi en la gestió de residus, ja que en lloc d'anar al desaprofitament, se'ls donarà una segona vida en forma de “compost”.

Així mateix, aquesta mesura està acompanyada d'una campanya de promoció destinada a conscienciar el veïnat de la seua importància, i explicar com fer un bon ús d'aquest nou servei indicant quins elements s’han d’incorporar. Les restes orgàniques engloben: menjar com ara fruita, verdura, carn, peix, corfes d'ou, fruita seca i marisc, però també restes de jardineria, flors, fullaraca, les restes del café, infusions, etc.

La regidora de Serveis Públics, Noemí Candela, ha encoratjat d'aquesta manera als habitants del municipi “Anime els crevillentins i crevillentines a continuar treballant per a millorar l'aspecte del poble. Ara, a més, disposem d'una gran oportunitat per a contribuir a millorar el medi ambient donant una segona vida als nostres desaprofitaments orgànics i bioresidus en forma de “compost”. Amb aquest nou servei contribuïm també a complir amb els objectius de l'Agenda 2030”.

D'altra banda, també s'han instal·lat en diversos punts de l'extraradi, contenidors per a la recollida d'envasos lleugers perquè la ciutadania puga tirar totes les seues deixalles com: botelles, plàstics, etc. que és un servei pioner en el municipi.

Cal recordar a la ciutadania els seus deures i obligacions com són: tirar el fem dins dels horaris establits, de 09.00 a 00.00 h i en els llocs establits, així com netejar les deixalles de les mascotes.

Pujar