elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 100 crevillentins es mobilitzen per a cuidar el seu entorn natural en estiu

Més de 100 crevillentins es mobilitzen per a cuidar el seu entorn natural en estiu
  • La regidoria de Medi Ambient, tècnics de VAERSA, i els representants de les associacions i clubs que participen en el voluntariat medi ambiental per a la prevenció d’incendis, es reuneixen per organitzar l’activitat que es durà a terme a l'estiu

MÉS FOTOS
Més de 100 crevillentins es mobilitzen per a cuidar el seu entorn natural en estiu - (foto 2)

 

Aquest dimarts, 27 de juny, ha tingut lloc en les dependències de la Casa de Cultura José Candela Lledó una reunió informativa en la que s’ha tingut un primer contacte entre els qui participaran en aquesta activitat promoguda des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Crevillent.

En aquesta primera fase d’acció mediambiental, s’estableix el protocol d’actuació per part dels participants i es determinen els punt estàtics i dinàmics establits en la serra per a la labor de vigilància.

Al seu torn, des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, la qual gestiona i coordina aquesta actuació, es facilita a aquestes associacions el material necessari per a les labors de vigilància, i es cobreixen les despeses de dietes i combustible per als vehicles.

Els clubs i associacions que aquest estiu col·laboraran en aquesta actuació són: Cruz Roja, Protecció Civil, Club de Caça la Totovia, Club Marthón, associació “Amics de la Natura”, Colla Ecologista “El Campanà”, i el club “Corre per Crevillent”. En tots ells s’integren les 110 persones que participaran en aquesta activitat.

Al llarg dels mesos de juliol i agost, i durant la pràctica totalitat dels dies de ambdós mesos, els voluntaris que participen en l’activitat de vigilància de la serra que posa en marxa la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Crevillent, vetlen per la prevenció dels incendis forestals i pel bon ús de la nostra serra i del nostre patrimoni mediambiental per part dels amants de la naturalesa que durant aquestos mesos visiten i discorren per aquesta.

L’alcaldessa del municipi, Lourdes Aznar, acompanyada en aquesta ocasió pel regidor de Medi Ambient, Miguel Ángel Sánchez, destaca la labor que duen a terme els membres que componen el voluntariat, activitat que desenvolupen de manera altruista, donada la gran importància d’aquesta actuació per ajudar a preservar el nostre entorn medi ambiental.

 “La conservació i protecció del nostre patrimoni mediambiental és una obligació i un deure per a tots els ciutadans i tots dins de les seues possibilitats han de col·laborar en aquest sentit”, ha manifestat Lourdes Aznar.

Atesos els incidents esdevinguts en els últims estius, en els quals es van produir importants incendis en la nostra província, i davant les possibles onades de calor que cada any ens afecten, el regidor de l’Àrea de Medi Ambient, Miguel Ángel Sánchez, aconsella a totes les persones que transiten per la serra  extremar les precaucions a fi  d’evitar possibles conats d’incendi, i gaudir dels nostres benvolguts espais naturals amb el màxim respecte.

Pujar