elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent recupera l’arborètum i l’Aula de la Natura

Crevillent recupera l’arborètum i l’Aula de la Natura

  Ahir es va mantindre en l’Alcaldia una reunió entre l'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva Casanova, la regidora de Medi Ambient, Estefanía Salinas Peral, el secretari autonòmic d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Francisco Candela Pina, i representants de la Fundación Mediterráneo, entre els quals es trobava el seu president, Luis Boyer Cantó.

  L'objectiu de la trobada ha sigut continuar avançant en la recuperació de l’arborètum, a la qual cosa es va comprometre l'actual equip de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, liderat per la consellera Isaura Navarro Casillas, i que ja s'està materialitzant amb els treballs de neteja, desbrossament i manteniment que està desenvolupant Vaersa, empresa pública de la Generalitat Valenciana encarregada de serveis relacionats amb la gestió mediambiental.

  Així mateix, s'ha proposat la recuperació de l'Aula de la Natura, que també es troba en la finca de l’arborètum, prop del CEMA Els Molins de Crevillent, amb l'objectiu de poder posar-la al més prompte possible al servei de la ciutadania per a la realització d'activitats d'educació mediambiental.

  “La recuperació de l’arborètum era un propòsit i una demanda persistent del Govern municipal. Estem molt agraïts a la Conselleria de Transició Ecològica per demostrar el seu interés en l’arborètum de Crevillent no sols visitant-nos, com han fet altres equips, sinó posant la seua voluntat i compromís per escrit i amb fets com les actuacions que ja estan duent a terme en aquest espai natural”, ha afirmat l'alcalde de la localitat. I ha afegit que “tant l’arborètum com l’Aula Natura van ser abandonats pel govern valencià anterior al Botànic i es troben altament deteriorats, per aquest motiu el que pretenem és buscar la fórmula jurídica i tècnica per a la seua rehabilitació i posada en funcionament, un fet en el qual les tres institucions estem d'acord i que volem impulsar amb un protocol d'actuació a tres bandes”.

  Per la seua part, el secretari autonòmic ha indicat que la Conselleria està treballant perquè l’arborètum torne a ser una realitat i “normalitzar les relacions amb l'ajuntament respecte a aquest tema per a complir els nostres compromisos i reactivar-los”. Candela ha explicat que els passos a seguir són, “en primer lloc, el manteniment continuat d'aquest espai verd, que ja s'està fent; en segon lloc, fer una rehabilitació integral de tot l'espai natural que integra l’arborètum; i en tercer lloc, donar suport a la recuperació de l'Aula de la Natura, que podrà ser una realitat en breu, quant a la voluntat que han manifestat hui la fundació, l'Ajuntament i Conselleria”.

  Igualment, el president de Fundación Mediterráneo ha expressat el seu grat pels avanços en aquesta matèria: “Va ser una satisfacció quan el secretari de la Conselleria es va posar en contacte amb nosaltres per a comunicar-nos que en la seua àrea, que correspon a l’arborètum, anaven a fer actuacions, les quals ja s'estan realitzant. Arran de la reunió que vam tindre anteriorment en la fundació ha sorgit aquesta altra ací, a l'ajuntament, per a tractar no sols el tema de l’arborètum, iniciativa que ja ha iniciat la Generalitat, sinó també buscar una solució per a avançar en la qüestió de reobrir l'Aula de la Natura al poble de Crevillent i al públic en general. Continuarem avançant en pròximes reunions”.

  Finalment, la regidora de Medi Ambient i Lluita contra el Canvi Climàtic, Estefanía Salinas Peral, ha declarat que “celebrem la notícia que per fi, des de la Conselleria s'haja posat en marxa la recuperació de l’arborètum, després de tants anys sense fer res allí. Així mateix, agraïm al nou secretari i a la consellera, la rapidesa de la gestió d'aquests treballs.”

  Pujar