elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent posa al servei de la seua ciutadania “JUSTIPROP”, un nou servei d'orientació jurídica gratuït finançat per la Generalitat

Crevillent posa al servei de la seua ciutadania “JUSTIPROP”, un nou servei d'orientació jurídica gratuït finançat per la Generalitat
  • Gràcies a la Conselleria de Justícia de la Generalitat Valenciana, Crevillent compta des del passat 21 de setembre amb un nou servei d'orientació, assessorament i informació jurídica, prestat per part de l'Il·lustre Col·legi d’Advocats d'Elx (ICAE) en co

L'Ajuntament de Crevillent integra un nou servei per a acostar la justícia de manera gratuïta al seu veïnat. JUSTIPROP, ha sigut finançat per la Generalitat i és prestat per professionals del col·legi d'advocats d'Elx. En la planta baixa de la Casa de Cultura s'ha habilitat l'oficina JUSTIPROP que estarà en funcionament els dimecres de 9:00h. a 13:00h., i en la qual caldrà obtindre una cita prèvia per a ser atesos.

El regidor de l'àrea i Primer Tinent d'Alcalde, Manuel Penalva Alarcón, ha explicat que es tracta d'un nou servei que es posa a la disposició dels crevillentins, de manera totalment gratuïta. Aquest servei atorga a la ciutadania informació en matèria d'accés a la justícia, mediació, assistència a les víctimes de delictes i protecció dels drets. Informació sobre la ubicació i dades de contacte de tota mena d'organismes relacionats amb els processos judicials. Informació sobre tràmits administratius dels Registres Civil, Mercantil i de la Propietat. També ofereix assessorament i orientació jurídics previs al procés jurídic, quan hi haja voluntat d'evitar el conflicte, amb el recentment implantat servei MEDIAPROP a l'Ajuntament de Crevillent. Finalment, s'ofereix suport per a realitzar consultes electròniques de tràmits judicials o administratius en matèria de justícia, tot col·laborant amb els Serveis d'Orientació Jurídica.

D'entre tots els serveis oferits, Manuel Penalva Alarcón destaca el suport ciutadà per a realitzar consultes sobre tràmits corresponents en matèria de justícia gratuïta. En aquest nou servei s'informarà de tot allò corresponent a aquest tema, així com de la documentació necessària, i en cas necessari, se li demana cita al ciutadà per a personar-se davant del Servei d'Orientació Jurídica situat a la Ciutat de la Justícia d'Elx i iniciar l'expedient.

El servei JUSTIPROP es presta tots els dimecres de l'any (excepte en festius i el mes d'agost) en horari de 9.00h. a 13.00h. a la planta baixa de la Casa Municipal de Cultura, on s'ha habilitat l'oficina JUSTIPROP. Per a demanar cita, es pot realitzar en citaprevia.crevillent.es clicant en sol·licitud de cita, i seleccionant en l'apartat oficina “Ajuntament” i en servicio “Servei JUSTIPROP”. Cal destacar que es pot acudir fins i tot sense cita prèvia en el qual el ciutadà serà igualment atés en cas d'haver-hi disponibilitat.

Des de la Regidoria de Serveis Jurídics s'han preparat uns tríptics informatius que en breu estaran disponibles a l'Ajuntament, Jutjat de pau i Casa Municipal de Cultura, conclou l'edil Manuel Penalva.

Pujar