elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent obté el reconeixement de municipi turístic de singularitat

Crevillent obté el reconeixement de municipi turístic de singularitat
  • La Generalitat Valenciana concedeix a la localitat aquest distintiu turístic en superar tots els criteris, el qual servirà per a impulsar la promoció de l'ampli ventall de recursos turístics locals

La Generalitat ha atorgat a l'Ajuntament de Crevillent el reconeixement de la condició de Municipi Turístic de Singularitat de la Comunitat Valenciana, tal com ho anuncia la Resolució de 20 d'abril de 2023 de la Presidència de la Generalitat, publicada hui en el DOGV.

Després de la sol·licitud presentada per la Regidoria de Turisme el 28 de desembre de 2022 per a obtindre aquest títol en la Direcció General de Turisme, tota la documentació que conforma l'expedient ha sigut resolta favorablement per part del Consell, donant llum verda al fet que Crevillent reba aquesta distinció.

El municipi ha superat tots els criteris per a l'esment, entre els quals es troben el nombre de places d'allotjament turístic (ja en 2021 Crevillent superava les 5.170 places amb 50 places d'hotel, 16 d'hostals, 19 de pensions, 43 d'apartaments, 10 de casa rurals, 5.036 de càmping), el total de població turística acollida per la localitat (123.717 enfront de 86.792 que era l'exigida), i comptar amb recursos turístics de primer ordre, que en el cas de la localitat catifera se centra en les dues festes declarades d'Interés Turística Internacional: Setmana Santa i Moros i Cristians.

Cal destacar que els càmpings són la forma d'hostalatge preferida pels visitants amb una mitjana d'ocupació actual superior al 60%, enfront del 25% que sumen hotels, hostals i pensions, i al poc més del 15% que obtenen tant apartaments i les cases rurals.

Respecte a les obligacions requerides per a aqueix reconeixement són la de comptar amb un Pla Estratègic vigent, un Pla Director de DTI (destinacions turístiques intel·ligents), tindre la “Q” de qualitat turística almenys en una dependència municipal, en aquest cas la tenim en la “Turist Info”, estar en el nivell un de la xarxa DTI que es regeix per Invattur, i tindre el Consell Sectorial de Turisme, aprovat i creat pel ple.

Un dels motius de l'increment en l'interés turístic del municipi ha sigut la seua promoció en xarxes socials. També es destaca la creació d'una web pròpia per al turisme que abans no existia i en la qual es promociona tots els esdeveniments, incloent-hi els esportius i culturals. Cal esmentar que un altre factor fonamental ha sigut l'increment de les activitats de les festes que es programen al llarg del tot l'any, com ara concerts en barris i manifestacions culturals de caràcter festiu.

L'obtenció d'aquest distintiu comporta un import econòmic de la Generitat per a destinar-lo a fins turístics. Per tant, ser un dels Municipis Turístics de Singularitat suposa un gran impuls de cara al sector i a la seua consolidació com un dels motors econòmics del municipi. L'assoliment dona més opcions per a aconseguir ajudes econòmiques i compta amb una sèrie d'obligacions com fer una planificació turística sostenible, de qualitat, accessible i inclusiva; tindre un programa de qualificació de recursos humans; protegir i promocionar els seus recursos turístics de primer ordre; desenvolupar estratègies sobre qualitat en el destí; col·laborar en les inspeccions contra l'intrusisme turístic i aconseguir la participació ciutadana.

El reconeixement és un pas més en la promoció del patrimoni i dels recursos naturals i culturals del municipi i pot augmentar les oportunitats de cara al futur. Impulsar el turisme perquè aquest sector siga un motor econòmic més de Crevillent i que genere riquesa a la ciutadania és un objectiu que dia a dia s'està convertint en una realitat. Finalment també cal esmentar que s'avança en un dels objectius de l'Àrea de Turisme que és el de desestacionalitzar aquesta activitat fent que es mantinga el més estable possible al llarg de l'any.

Pujar