elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

«Crevillent Medieval» arriba amb al voltant de 60 llocs d´artesania i gastronomia en el marc de les Festes de Moros i Cristians

«Crevillent Medieval» arriba amb al voltant de 60 llocs d´artesania i gastronomia en el marc de les Festes de Moros i Cristians
  • El regidor de Festes, Antonio Candel Rives, explica que «pràcticament s´ha duplicat la participació de llocs d´artesans»

  • Hi haurà ambientació amb espectacles al matí i a la vesprada, així com tallers d´escultura en fusta i de bufat de cristall de vidre murano

El regidor de Festes a l'Ajuntament de Crevillent, Antonio Candel Rives, ha presentat aquest dijous una nova edició del tradicional el Mercat Medieval sota el lema “Crevillent Medieval”, que es podrà gaudir durant els dies 22, 23 i 24 de setembre. En aquesta ocasió, s'ha duplicat la participació de llocs total d'artesania i de gastronomia, tal com apunta l'edil de l'àrea ja que “s'han passat d'uns 30 llocs als quasi 60 d'aquesta edició”.

Aquest increment es deu a la influència negativa que va tindre de la pandèmia del COVID-19 en aquesta mena d'activitats econòmiques. “Crevillent Medieval” contempla activitats per a tots els públics com una ludoteca gratuïta amb jocs de fusta, al mateix temps que hi haurà espectacles per a ambientar al matí i a la vesprada. Els organitzadors de l'esdeveniment també han programat un taller d'escultura en fusta i un altre de bufat de cristall de vidre murano.

El coordinador de l'esdeveniment, Saúl Cerdà Flores, ha explicat, davant els mitjans de comunicació, que “en la plaça de la Constitució hi haurà diferents tavernes, braseries, llocs de creperia, de mojitos, de creïlles en espiral… Així que estarà repleta de gastronomia”. Així, durant el recorregut del mercat ambulant també hi haurà posats de formatgeria, forneria gallega, veles aromàtiques, encens i joguets de fusta. Cerdà ha afegit que es reforçarà la decoració aèria amb banderes i s'innovarà en els espectacles que es representaran.

Aquest Merca Medieval s'estendrà entre la Plaça de la Constitució i els carrers Blasco Ibáñez i Major, així com la Plaça “Manuel Menargues”, enfront de la casa consistorial. En la Plaça de la Constitució hi haurà dues atraccions ecològiques, entre elles, un carrusel; en la Plaça “Manuel Menargues” se situarà el campament base, on es podrà visualitzar una exposició d'armes i també escoltar les explicacions de com s'empraven, a més d'una activitat participativa de tir amb arc.

Per part seua, Toni Cerdà Lafuente, encarregat d'espectacles de l'empresa organitzadora del Mercat Medieval, ha manifestat que “hi haurà demostracions de lluites medievals que exemplificaran com eren, s'explicarà també com era la vida en un campament i hi haurà persones que ajuden a tirar amb arc”.

El regidor Antonio Candel anima a participació de tots els crevillentins i crevillentines, i també a veïns de poblacions pròximes que vulguen gaudir de diferents activitats per als més xicotets en una atmosfera de l'Edat mitjana.

Pujar