elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent, Fontenay-le-Comte i Krotosyn treballen en un projecte europeu d’inter-agermanaments

Crevillent, Fontenay-le-Comte i Krotosyn treballen en un projecte europeu d’inter-agermanaments
  • Aquest projecte es postularà per a recaptar finançament de la Unió Europea i contemplarà en la seua programació activitats per a la joventut enfocades a l’esport, igualtat, medi ambient, festes i cultura

MÉS FOTOS
Crevillent, Fontenay-le-Comte i Krotosyn treballen en un projecte europeu d’inter-agermanaments - (foto 2)
Crevillent, Fontenay-le-Comte i Krotosyn treballen en un projecte europeu d’inter-agermanaments - (foto 3)

L'alcaldessa de Crevillent, Lourdes Aznar Miralles, i l'alcalde de Fontenay-le-Comte, Ludovic Hocbon, van escenificar ahir dilluns el compromís de tots dos municipis per a impulsar un projecte europeu d’inter-agermanament en el qual també estaria inclòs la localitat polonesa de Krotosyn, fruit de l'acord a tres bandes firmat en 2022 entre els tres ajuntaments. Este gran projecte europeu, que vertebraria continguts relacionats amb la joventut, cultura, medi ambient, igualtat, esports i festes, se celebraria a Fontenay-le-Comte al juliol de l'any 2025.

L'alcaldessa Lourdes Aznar Miralles ha afirmat que “aquest programa inter-agermanament pretén pescar finançament de fons europeus provinents d'una convocatòria emmarcada en el Programa Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors”. La iniciativa pivota entorn del Jumelage amb valors com la inclusió, diversitat cultural, compromís cívic, solidaritat, diversitat, igualtat entre l'home i la dona i la riquesa de l'entorn natural i lingüístic.

Tots els detalls d'este gran projecte europeu es van especificar en la reunió de treball mantinguda ahir dilluns a la Sala d'Honor de l'Ajuntament fontenaisí entre les delegacions de Crevillent i Fontenay-le-Comte, en les quals estaven incloses els comités de Jumelages de totes dues localitats. Així, segons es va expressar en esta trobada, les activitats finançables per la Unió Europea englobarien esdeveniments culturals, festivals, exposicions, tallers, seminaris, conferències o activitats de sensibilització, entre altres qüestions.

Detalladament, aquest projecte europeu se centraria en la joventut d'entre 16 i 18 anys i la seu de totes les activitats seria Fontenay-le-Comte entre els dies del 10 al 15 de juliol del 2025. A més, es contemplen accions tant abans com després d'estes dates. Tal com van manifestar totes les parts, l'objectiu d'este ambiciós projecte és el de captar a la gent jove de Crevillent, Fontenay-le-Comte i Krotosyn amb la finalitat que senten este agermanament i poder garantir la permanència d'aquestos llaços internacionals entre les generacions futures. “Esperem reforçar aquest agermanament perquè no es perda i això s'aconseguix involucrant a la gent jove”, va recalcar la primera edil.

En l'esborrany d'activitats programades en l'estada a França s'engloben trobades esportives de karate, futbol o bàsquet, així com tallers culturals de grafiti, teatre o exposicions fotogràfiques, a més de concerts per a joves. Segons va expressar l’alcalde de Fontenay-le-Comte, Ludovic Hocbon, “un diputat europeu visitarà la nostra ciutat en el marc d'este projecte inter-agermanament i conversarà amb els joves per a respondre a totes les seues inquietuds”. Així mateix, en la programació també tindrà un espai reservat la festa nacional francesa del 14 de juliol, explicant els seus orígens i aspectes de la cerimònia amb motiu d'esta celebració.

L'alcaldessa va concloure afirmant que “des de Crevillent s'aportaran idees perquè Fontenay-le-Comte les estudie i puguen ser incorporades en el programa d'activitats”.

Pujar