elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent atén la sol·licitud d'ajuda contra la pobresa energètica, covid i refugiats d'Ucraïna

Crevillent atén la sol·licitud d'ajuda contra la pobresa energètica, covid i refugiats d'Ucraïna

  La regidora de Drets Socials, Montserrat Pineda, ha sol·licitat a la representant del Partit Popular, Laura Gomis, en la comissió, una disculpa als tècnics i treballadors de l'àrea de Drets Socials per posar en dubte públicament la seua eficàcia i professionalitat a l'hora de gestionar les subvencions de Diputació.

  Montserrat Pineda informa que totes i cadascuna de les sol·licituds de pobresa energètica han sigut ateses, i s’hi han gestionat totes dins del termini i en la forma escaient malgrat no tindre la resolució fins al 30 de juny. Aquesta subvenció ha sigut tramitada durant els mesos de juliol, agost i la meitat de setembre, que és quan acabava el termini.

  “D'una banda, quan es resol la subvenció, totes les ajudes sol·licitades per les persones ucraïneses que van arribar a la nostra localitat ja havien sigut ateses amb recursos propis a primers d'any, i molts d'ells ja han abandonat la localitat cap als llocs posats a la seua disposició des de la Generalitat Valenciana i només hi ha quedat un nombre molt xicotet de persones, que encara continuen sol·licitant recursos i que són atesos en funció de si compleixen els requisits”, explica l'edil.

  D'altra banda, des de Drets Socials, s'agraeix als treballadors la impecable gestió que ha permés a les famílies rebre ajudes per a atendre persones dependents a domicili, per seqüeles postcovid (gestió emocional per a usuaris i famílies després d'una situació de vulnerabilitat extrema en l’àmbit psicoemocional), per a l’adquisició de material EPI, per a atenció a famílies monoparentals, per a cerca de noves ocupacions o formació, etc; a part de les funcions habituals, i que han atés també les més de 40 ajudes de pobresa energètica.

  La regidora Montse Pineda insta el Partit Popular a fer propostes polítiques constructives i de millora, en comptes de manipular informació, i a preocupar-se pels crevillentins i les crevillentines, ja que “fins ara no ha fet cap proposta en tota la legislatura i, per descomptat, tampoc ha mostrat preocupació per les persones usuàries ni per les treballadores en cap moment durant la pandèmia, la qual cosa demostra la seua falta d'interés. La política està per a solucionar necessitats de la població, molt lluny de la baixesa política de la Sra. Gomis del Partit Popular, qui obvia les explicacions donades pel coordinador de l'àrea”.

  Així també, Pineda recorda als populars de Crevillent que, gràcies a l'eficàcia dels treballadors en aquest municipi, hi ha quasi 200 famílies cobrant RVI i s'han gestionat les sol·licituds de més de 60 famílies en prestacions econòmiques individualitzades. Per tot això, recorda que totes les persones que compleixen requisits estan ateses durant tot l'any amb recursos propis, ja que no és possible ni seria ètic ni legal esperar per a això a possibles subvencions.

  Pujar