elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent anuncia una exposició de pessebres per a commemorar el huité centenari d’esta pràctica

Crevillent anuncia una exposició de pessebres per a commemorar el huité centenari d’esta pràctica
  • En esta exposició podrem contemplar figures dels tallers d’OIot i huit panells amb escenes relatives al Nadal extretes d’obres com `La adoración de los Reyes Magos´ de Velázquez o `La Anunciación´ de Murillo

MÉS FOTOS
Crevillent anuncia una exposició de pessebres per a commemorar el huité centenari d’esta pràctica - (foto 2)

La regidora de Cultura a l'Ajuntament de Crevillent, Mónica San Emeterio Gil, ha anunciat l'exhibició d'una exposició de pessebres que s'inaugurarà el pròxim 9 de desembre, a partir de les 20.00 hores, a la Sala d'Exposicions de la Casa Municipal de Cultura “José Candela Lledó”. Esta mostra, organitzada per la regidoria i per l'Associació Pessebrista de Crevillent Toñi “El Pascualeto”, coincideix amb l'efemèride del huité centenari de Pessebrisme que es compleixen en este 2023. Esta pràctica va ser declarada com una Manifestació Artística i Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial per part del Ministeri de Cultura l'any 2022.

Segons expressa l'edil, “la pràctica del pessebrisme transcendeix l'estrictament religiós per a enquadrar-se en una dimensió cultural, convertint-se així en un fet sociològic pel que és una mostra de la identitat col·lectiva. Entre els valors culturals destaca la seua contribució a la transmissió de coneixements de la cultura popular, mostrant oficis tradicionals i modes de vida a vegades ja desapareguts”.

A més, Mónica San Emeterio ha explicat que “en esta exposició podem contemplar figures que pertanyen als tallers d'Olot, així com 8 panells amb escenes relatives al Nadal a grandària natural. Entre les obres representades es troben, `La Anunciación´ de Murillo, `José i María buscan posada a su llegada a Belén´ d'Abel Grimmer i `La adoración de los Reyes Magos´ de Velázquez, entre altres”.

La inauguració de l'exposició comptarà amb l'actuació musical de “Unbeldi” i al piano José Alberto Aznar, interpretant nadales populars del món sencer.

Pujar