elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les comparses de Moros i Cristians de Crevillent reciclen 7.400 kg d'envasos de vidre durant les festes

Les comparses de Moros i Cristians de Crevillent reciclen 7.400 kg d'envasos de vidre durant les festes
  • La comparsa mora Berberiscos ha sigut la guanyadora del sorteig d'un exclusiu dispensador de begudes fabricat en vidre i personalitzat amb la imatge de la campanya

MÉS FOTOS
Les comparses de Moros i Cristians de Crevillent reciclen 7.400 kg d'envasos de vidre durant les festes - (foto 2)
Les comparses de Moros i Cristians de Crevillent reciclen 7.400 kg d'envasos de vidre durant les festes - (foto 3)

La Reconquesta del Vidre, iniciativa posada en marxa per Ecovidre, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l'Ajuntament de Crevillent i la Generalitat Valenciana, aconsegueix recuperar 7.400 kg d'envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians.

La regidora de Medi Ambient, Estefanía Salinas Peral, ha volgut posar en valor mesures com aquesta, que “no sols ajuden el reciclatge, sinó també a canviar la mentalitat de la ciutadania per a encaminar el municipi cap a un futur més verd i sostenible”.

De mitjana, cada fester ha reciclat 1,63 kg d'envasos de vidre en els contenidors assignats a la campanya. Crevillent participa en la categoria Atabales, que engloba els municipis que tenen més de 2.500 festers.

A més, durant els dies de festa un equip d'educadors va desenvolupar accions de sensibilització ambiental al carrer per a conscienciar la ciutadania sobre el reciclatge d'envasos de vidre i la importància de promoure unes festes sostenibles.

La comparsa Berberiscos ha sigut la guanyadora del sorteig del dispensador de begudes fabricat en vidre i personalitzat amb la imatge de la campanya. Amb aquest gest Ecovidre premia l'esforç realitzat per a aconseguir unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2021, els ciutadans de Crevillent van reciclar un total de 325.576 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana d'11 quilograms de vidre.

Respecte a la taxa de contenització, Crevillent se situa en una mitjana de 196 habitants per contenidor, i compta en l'actualitat amb un total de 151 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats en el municipi.

Gràcies a aquesta mena d’actes ecològics, es contribueix al compliment de l’ODS (Objectiu de Desenvolupament Sostenbile), emmarcat dins de l'Agenda 2030, número 13, acció pel clima.

 

Pujar